Fehérjedús zabkása minden jóval: ezzel tényleg délig tart a lendület
A zabkása egy univerzális reggeliopció, variációinak száma pedig végtelen. Ahhoz, hogy még finomabb és tartalmasabb energiaforrás legyen, elhoztuk a tökéletes receptet!
A zabkásával sosem jársz rosszul: akármilyen ízesítésű is, biztos lehetsz benne, hogy egy tartalmas fogást kapsz, amely rostban gazdag, és több órára ellát energiával. Ez a változat pedig extrán vitamindús is, hiszen reszelt sárgarépa is kerül bele, a fahéjnak és a gyömbérnek köszönhetően pedig valóban olyan lesz, mint egy szuper krémes répatorta, csak sokkal egyszerűbben készül.
Az egyéjszakás zabkását ugyanis nem kell főzni, csak összekeverni a hozzávalókat, és egy éjszakán át pihentetni: ezalatt a zabpehely felszívja a folyadékot, és főzés nélkül puhul meg.
Egy befőttesüvegben alaposan keverjünk össze minden hozzávalót, és zárjuk le a tetejét.
Éjszakára tegyük hűtőbe, és másnap reggel fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu