
Légiesen könnyű vizes piskóta: kezdőknek is sikerülni fog

A sütik birodalmában a piskóta alap, melyből rengetegféle csodás sütemény készülhet. A vizes változat elronthatatlan, laza szerkezetű, több napig megőrzi puhaságát.
A vizes piskóta 6 tojásos piskóta néven is ismert. A tökéletes textúra az arányokon múlik, ügyelj rá, hogy a tojáshoz kanalanként adagold a vizet, ne sajnáld a keveréstől az időt. Ha figyelsz ezekre, tökéletes piskótát vehetsz ki a sütőből, melyből torta vagy rolád készülhet.
A piskóta textúrája könnyed, légies. A tészta bármilyen töltelékkel szuper, akár több napig is megőrzi álomállagát. Próbáld ki bátran, öltöztesd fel valamilyen finom krémmel, cifrázd kedved szerint, majd fotózd le, és töltsd fel a közösségi oldaladra a képet. A csodás sütemény receptjét biztos, hogy sokan elkérik majd.
Tipp a készítéshez
Ha nem vagy biztos a dolgodban, hogy a tészta kellően megemelkedik-e, akkor 1 teáskanál sütőport is adhatsz hozzá.
Vizes piskóta

Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál víz
- 8 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd kanalanként adagolva a vizet is keverjük hozzá. Az alapanyagok keverését robotgéppel végezzük, és legalább 10 percig tartson.
A fehérjét verjük kemény habbá, majd dolgozzuk a tojássárgájához. Ezután a lisztet keverjük hozzá több részletben adagolva.
A kész masszát simítsuk közepes méretű, sütőpapírral bélelt formába (őzgerinc, torta vagy tepsi), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!