Tejszínes, rókagombás tagliatelle: isteni ebéd pillanatok alatt

3
Nyomtatás
rokagombas-tagliatelle
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rókagomba különleges, aromás íze minden gombakedvelőt magával ragad. Amellett, hogy rendkívül finom, remekül passzol krémes tésztaételekbe is, mint amilyen ez a tagliatelle.

A rókagomba egy világossárga és tölcsér alakú gombafajta, hasonlít egy tulipánra. Jellegzetesen fűszeres, borsos ízéről és húsos állagáról ismert, ami csodálatosan érvényesül tésztákban és levesekben is, de köretnek is kitűnő választás. 

Mivel a gombákkal alapból is könnyű bánni, ha szereted a tésztaételeket, ezt a krémes, vajjal és fokhagymával készülő receptet mindenképp érdemes kipróbálni!

Rókagombás tagliatelle

rokagombas-tagliatelle

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 ek. sós vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g rókagomba
  • 500 ml habtejszín
  • 90 g parmezán
  • 1 csomag tagliatelle tészta
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A rókagombát mossuk meg folyó víz alatt, majd itassuk fel róla a felesleges vizet. 

A megtisztított gombákat vágjuk falatnyi darabokra, majd tegyük picit félre.

A parmezánt reszeljük le, a fokhagymákat tisztítsuk meg.

Egy nagy lábosban forraljuk fel a tésztának a vizet 1 teáskanál sóval. A tésztát a csomagoláson jelzett ideig főzzük.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat, nyomjuk rá a megtisztított fokhagymákat, majd közepes lángon pirítsuk fél-1 percig. Ezután adjuk hozzá a gombadarabokat is, és szintén közepes lángon pirítsuk együtt kb. 7-8 percig az egészet.

Ha a gomba már elkezd színt kapni, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezán sajtot is. Óvatosan forgassuk össze az egészet, majd főzzük további 5 percig az egészet, míg sűrűsödik.

Ez idő alatt már a tészta is megfő, így ideje levenni a tűzről és leszűrni, majd rögtön mehet is bele a rókagombás, tejszínes szószba.

Keverjük össze a tésztát és a szószt, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon