Ropogós bundában sült kijevi csirkemell: így nem folyik ki a töltelék

3
Nyomtatás
Ropogós bundában sült kijevi csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kisvendéglők kedvence otthon is elkészíthető, párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével kínálva tökéletes ebéd.

A rántott húst mindenki szereti, a frissensültek palettáján az egyik nagy kedvenc a kijevi csirkemell. A rántott hús ínycsiklandó vajas, fokhagymás töltelékkel csábít. A recept egyszerű, egyedül az okozhat gondot, ha a töltelék kifolyik, de ezt is elkerülheted, ha lefagyasztod.

Turbózd fel!

A tölteléket fel lehet dobni, ebben a receptben a vaj mellé krémsajt kerül, de még 1-2 evőkanál reszelt sajt is elfér benne. A hús bundájára is érdemes egy kis figyelmet szánni, a zsemlemorzsát érdemes fűszerezni, úgy még finomabb a frissensült.

Ropogós bundában sült kijevi csirkemell

Ropogós bundában sült kijevi csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 60 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselymet mossuk meg és vágjuk finomra.

A megtisztított fokhagymát reszeljük le.

A puha vajhoz keverjük hozzá a krémsajtot és az előkészített petrezselymet és fokhagymát. A kencét helyezzük folpackra, formázzunk belőle egy hengert és becsomagolva tegyük a fagyasztóba néhány órára.

A húst hosszában vágjuk félbe, majd klopfoljuk ki, sózzuk le.

A fagyasztóból vegyük ki a tölteléket és szeleteljük fel. A vajas szeleteket helyezzük a hús közepére, majd tekerjük/csomagoljuk bele, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat: a lisztet mérjük tálba, egy másikban a tojásokat üssük fel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk, amelyhez fogassuk hozzá a borsot, Cayenne-borsot és a fokhagyma-granulátumot.

A töltött húst panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő olajban süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon