Szuperropogós pirított hagyma házilag – Ebből a fajtából lesz a legfinomabb
Az amerikai hot dog elképzelhetetlen nélküle, de sültekhez vagy akár kenyérbe sütve is használhatod a pirított hagymát.
Aki sütött már hagymakarikát, az általában a klasszikus, bő olajban készült megoldást szokta választani. Ezúttal azonban zsiradéktakarékosan alkotjuk meg a legropogósabb hagymát, amit valaha ettél!
Attól pedig, hogy a karikák esetleg letapadnak a tepsiben vagy a sütőpapíron, többé nem kell félned, hiszen egy apró trükkel ennek is elejét veheted.
Ha a felvert tojásfehérjébe egy kis majonézt teszel, az úgy fogja vonzani magához a panírt, mint méheket a friss méz, vagy a palacsinta a lekvárt. Így nem fog letapadni a hagymakarika bundája a tepsiben.
A sütőt melegítsük elő 210 fokra.
Egy nagy tepsit spricceljünk be olajjal, vagy óvatosan kenjünk ki.
A hagymákat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel 1,5 cm-es karikákra.
A felkarikázott hagymát tegyük bele egy tál vízbe.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot.
Egy másik tálban keverjük habosra a tojásfehérjét és a majonézt.
A zsemlemorzsát tegyük egy harmadik tálba.
A hagymakarikákat vegyük ki a vízből és csepegtessük le.
Ezután rögtön tegyük bele a lisztbe, és alaposan forgassuk meg benne. Ezután mehet bele a tojásfehérjés keverékbe, amelyben szintén jól forgassuk meg, nehogy kimaradjon akár csak egy kis rész is.
Végül hempergessük bele a zsemlemorzsába, óvatosan nyomkodjuk is bele a prézlit, majd tegyük az előkészített tepsibe a bepanírozott hagymakarikákat.
Ízlés szerint a karikákat is bepermetezhetjük olajjal, majd előmelegített sütőben süssük őket 10 percig, amikor is megfordítjuk őket és további 5 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kapnak.
A legjobb ízélmény érdekében a sütést követően mielőbb tálaljuk, amíg még frissek és a ropogósak!
Melléjük kínáljunk bátran valamilyen mártogatóst is, de akár magában is ehetjük.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu