![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így marad szaftos az omlós rosé kacsamell - Gyorsan elkészül az ünnepi fogás
![rosé kacsamell cover](https://kep.index.hu/1/0/3463/34634/346346/34634603_2651457_fc2c2e95c66f98ddac2a042a6c36ec9f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A neve elegáns, az elkészítése egyszerű a rosé kacsamellnek, amely tökéletes fogás lehet az ünnepi asztalra is.
A kacsa a szárnyasok között előkelő helyet foglal el, elképesztően szaftos és omlós a húsa. Roséra sütve lesz igazán különleges, az ünnepi asztal kedvelt fogása.
Amilyen elegánsan hangzik, annyira egyszerű, nem kell tőle megijedni, nagyon könnyen elkészíthető, csak oda kell figyelni a pontos sütési időre, hogy a hús megfelelő színű és állagú legyen. Fontos, hogy hízott kacsamellel dolgozz, amin a bőre is rajta van, és amikor vagdosod be a bőrét, ügyelj rá, hogy a húst ne sértsd meg.
Kacsacombból is isteni ünnepi főételt varázsolhatsz, ahhoz itt találsz szuper receptet.
Rosé kacsamell
![rosé kacsamell recept](https://kep.index.hu/1/0/3463/34634/346346/34634643_7f3763586cf7bb619c40c31796e6f297_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet kacsamellfilé (hízott, bőrös)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Készítsük elő a kacsamelleket, a zsírosabb részeket vágjuk le, a bőrét pedig óvatosan vagdossuk (irdaljuk) be úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele kevés olajat, majd kezdjük el a húsokat pirítani úgy, hogy a bőrös részük legyen lefelé. Addig süssük közepes erősségű lángon, amíg ki nem sül a bőréből a zsír és ropogós nem lesz, ezt folyamatosan ellenőrizzük. Ekkor fordítsuk meg, majd süssük 2-3 percet a másik oldalát is.
Tálalásig tegyük 50-60 fokra előmelegített sütőbe. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!