Egészben sült, rozmaringos csirkecomb: céklás, krumplis körettel készül

egeszben-sult-rozmaringos-csirkecomb-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legjobb dolog, ami a zöldségekkel történhet, ha fűszeres csirkecombok mellett sütöd meg őket.

A csirkecomb minden formában kiváló ebéd lehet. A legegyszerűbb, ha egészben sütöd meg. Akkor az igazi, ha a bőre ropogós, alatta pedig a hús omlós. Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, a rozmaring jó választás hozzá.

A pác mellett a bor gondoskodik arról, hogy fenséges fogás kerüljön az asztalra. Nem kell aggódni, az alkoholtartalma sütés közben elpárolog. 

Külön köreten sem kell törni a fejedet, ha zöldségeket teszel a hús mellé a tepsibe. Átveszik a pác ízét és illatát, így még finomabbak lesznek. A krumpli és a cékla mellé mirelit zöldbabot is rakhatsz.

Rozmaringos csirkecomb

egesz-csirkecomb-ceklaval-krumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db egész csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés zsír
  • 60 dkg krumpli
  • 2 db cékla
  • 20 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 3 ág rozmaring
  • 1 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg, mossuk meg, és törölgessük szárazra.

A vajat olvasszuk fel, keverjük össze az átpréselt fokhagymával, borssal és ízlés szerinti sóval. Dörzsöljük be vele a combokat, és tegyük a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek kellően átjárják a húst. 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

Sütés előtt a combokat helyezzük egy zsírral kikent tepsibe. Tegyük melléjük az előkészített, feldarabolt krumplit, a céklát, a zöldbabot és a rozmaringot. Öntsük alá a bort, és fedjük le fóliával. 

Tegyük forró sütőbe, és süssük körülbelül 50 percig. Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és pirítsuk meg a combokat. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük