Rozmaringos, ropogósra sült csirkecomb: vele sül a zöldségköret is

14
Nyomtatás
csirkecomb-zoldsefkorettel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rozmaringos csirkecomb remek választás, ha egyszerűen szeretnéd letudni az ebédkészítést, és nem akarsz órákat a konyhában tölteni. Az már csak ráadás, hogy a köret is a hússal sül.

A szaftos csirkecomb sokféleképpen kerülhet a tányérra: sütheted, grillezheted, párolhatod vagy akár rántva is fogyaszthatod. Sőt, a fűszerezést is kedvedre variálhatod. A változatos elkészítési módok lehetővé teszik, hogy ne váljon unalmassá.

A rozmaring jól illik a húshoz, sőt a köretet is feldobja. A tepsibe pedig bármilyen idényzöldséget összeválogathatsz. 

Az előkészítés mindössze néhány percet vesz igénybe, és a sütő elvégzi a munka nagy részét. Félidőben érdemes egyszer megforgatni a zöldségeket és a csirkecombokat, hogy egyenletesen süljenek. Ízletesebb lesz a fogás, ha egyszer-kétszer meglocsolod a saját szaftjával. 

Rozmaringos csirkecomb zöldségekkel

rozmaringos-csirkecomb-korettel

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db csirkecomb (alsó)
  • 20 dkg kelbimbó
  • 20 db zöldbab
  • 10 dkg gomba
  • 4 közepes krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg. A krumplit vágjuk nagyobb darabokra, a répát karikázzuk fel. A nagyobb kelbimbókat és a gombákat félbe is vághatjuk, a zöldbaboknak elég a végeit lecsípni. Rakjuk a zöldségeket egy nagy tálba.

Két evőkanál olívaolajat keverjünk össze sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával. Öntsük a zöldségekre, forgassuk jól össze, hogy egyenletesen befedje őket a fűszeres keverék.

A csirkecombokat mossuk meg és töröljük szárazra. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat, majd kenjük be olívolajjal.

Egy tűzálló edényt kenjünk ki zsiradékkal és rendezzük el benne a fűszerezett csirkecombokat, és rakjuk köréjük a zöldségeket. Szórjuk rájuk a rozmaringot, és toljuk előmelegített sütőbe.

Süssük 180 fokon körülbelül 50 percig, amíg a csirkecombok szép aranybarnák és ropogósak lesznek, a zöldségek pedig megpuhulnak.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon