Omlós és ízletes mustáros csirkecomb: eteti magát, olyan finom
A mustártól tökéletesen omlós textúrát kap a hús, és az ízén is nyomot hagy a pikáns alapanyag.
A szaftos csirkecomb sokféleképpen kerülhet a tányérra: sütheted, grillezheted, párolhatod vagy akár rántva is fogyaszthatod. Sőt, a fűszerezést is kedvedre variálhatod. A változatos elkészítési módok lehetővé teszik, hogy ne váljon unalmassá.
A rozmaring jól illik a húshoz, sőt a köretet is feldobja. A tepsibe pedig bármilyen idényzöldséget összeválogathatsz.
Az előkészítés mindössze néhány percet vesz igénybe, és a sütő elvégzi a munka nagy részét. Félidőben érdemes egyszer megforgatni a zöldségeket és a csirkecombokat, hogy egyenletesen süljenek. Ízletesebb lesz a fogás, ha egyszer-kétszer meglocsolod a saját szaftjával.
A zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg. A krumplit vágjuk nagyobb darabokra, a répát karikázzuk fel. A nagyobb kelbimbókat és a gombákat félbe is vághatjuk, a zöldbaboknak elég a végeit lecsípni. Rakjuk a zöldségeket egy nagy tálba.
Két evőkanál olívaolajat keverjünk össze sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával. Öntsük a zöldségekre, forgassuk jól össze, hogy egyenletesen befedje őket a fűszeres keverék.
A csirkecombokat mossuk meg és töröljük szárazra. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat, majd kenjük be olívolajjal.
Egy tűzálló edényt kenjünk ki zsiradékkal és rendezzük el benne a fűszerezett csirkecombokat, és rakjuk köréjük a zöldségeket. Szórjuk rájuk a rozmaringot, és toljuk előmelegített sütőbe.
Süssük 180 fokon körülbelül 50 percig, amíg a csirkecombok szép aranybarnák és ropogósak lesznek, a zöldségek pedig megpuhulnak.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu