Tökéletes előétel a karácsonyi krémes pezsgőleves: jól megágyaz a vacsorához
Igazi ünnepi ízekkel, nagyon egyszerű elkészítéssel!
Gesztenyéből nemcsak isteni desszertek és töltelékek készülhetnek, de krémlevesként is remekel ez az egészséges alapanyag. A karakteres ízét akkor élvezheted igazán, ha megsütöd, és utána pürésíted, de ha erre nincs lehetőséged, vagy épp nem találsz gesztenyét, akkor a gyorsfagyasztott gesztenyemassza is jó alap. Ebben az esetben azonban arra figyelj, hogy natúr, cukrozatlan és ízesítetlen, 100 százalékos gesztenyemasszát válassz.
Mivel a levesbe a narancs héját is belefőzzük (nem csak a levét), mindenképp biót használj belőle.
Süssük meg a gesztenyét az itt leírtak szerint.
Pucolás után 200 grammot tegyünk belőle egy turmixgépbe, a narancshéj kivételével adjunk hozzá minden más hozzávalót, és pürésítsük krémes állagúra.
Öntsük át a krémet egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a narancshéjcsíkokat, és forraljuk fel. Forrástól számítva főzzük 3 percig, vegyük ki belőle a narancshéjakat, és igény szerint kevés kókuszkrémmel tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu