![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sajtimádóknak és olaszmániásoknak szeretettel: gyors pesztós sós nasi
Pesztós-sajtos sütemény <3
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Tökéletes vendégváró falatok, de iskolaidőben az uzsonnás dobozba is mehet belőle. Gyorsan elkészül, és mindenki szeretni fogja!
Ennek a süteménynek az alap ízét a pesztó, és a kemény sajt adja, a többi csak kiegészítő. Ha sajtimádó, olaszmániás ismerősödet szeretnéd rávenni valamire, vagy csak villogni szeretnél egy intenzív ízű sós süteménnyel, akkor ezzel a sütivel indíts!
A pesztós sajtkockának két elkészítési módja van, az egyik lassú, a másik pedig gyors. A lassú verzióban magunk készítjük a pesztót. Ne ijedj meg, egyrészt itt a recept a link alatt, másrészt semmi emberfeletti képességet nem kíván, sőt, pesztót készíteni tök egyszerű dolog. Ennek a módszernek az az előnye, hogy magadnak lőheted be az ízeket, és a hozzávalók variálásával egy kicsit mindig más és más ízű sütit készíthetsz.
Tempó, tempó
Ha viszont nem szeretsz ilyesmivel bohóckodni, különben is, honnan vegyél három marék bazsalikomlevelet, akkor melegen ajánljuk a készen kapható pesztókat. Nem lesz olyan finom, mint a házi, de hát a kompromisszum, mindent egybevetve, szép és nemes dolog. Vigyázz, a bolti pesztók általában túl sósak, ezt mindenképpen kalkuláld bele, amikor a süti tésztáját sózod!
Gyors sajtos süti
![Pesztós sajtkockák](https://kep.index.hu/1/0/2909/29097/290972/29097243_237ccdedf73b11cf9c774c358f5a2ca5_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 20 dekagramm vaj
- 5 dekagramm bazsalikompesztó
- 20 dekagramm karakteres kemény sajt (pl. juh, kecske, de a grana padano is jó)
- 27.5 dekagramm liszt
- 1 evőkanál só
- 1 darab tojás
- 1 marék magkeverék
Elkészítés:
2. Az egészet alaposan összedolgozzuk kézzel vagy késes robotgéppel.
3. A tésztát műanyag fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőben pihentetjük. (Természetesen 1-2 napig is otthagyhatjuk.)
4. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
5. A tetejét vékonyan megkenjük elhabart tojással, és megszórjuk a magokkal.
6. Pizza- vagy derelyevágó segítségével nagyjából 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.
7. A sajtkockákat sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt aranysárgára sütjük.
Olvasd el ezt is!