Gyors, ropogós sajtkrémes csiga – A tésztája is egyszerűen készül

sajtkrémescsiga
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A klasszikus csigaformájú sütemény sós változatban is finom, sok-sok sajttal töltve pedig különösen.

A hétvégi reggelekben az egyik legjobb dolog a frissen sült péksütemény illata. A kakaós, fahéjas és egyéb ízesítésű csigák előkelő helyen állnak a rangsorban, nem nagyon lehet nekik ellenállni. A tésztájuk legtöbbször kelt, de ne félj, viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészülnek, a töltelék pedig a fantáziádra van bízva. A fahéjas csiga például tökéletes választás, de készítheted kakaós változatban is. A kelt tésztába a puha túró is nagyon jól illik, érdemes ezt a receptet is kipróbálnod szintén kelt tésztából. 

Ha pedig sós ízre vágysz és még keleszteni sincs időd vagy kedved, akkor ezzel az egyszerű recepttel biztosan sikert aratsz - sőt, akár még leveles tésztát is használhatsz. Sajtrajongóknak kötelező megsütniük ezt a csigát, rengeteg reszelt sajt olvad bele. A sajt legyen minél keményebb, a gouda vagy a trappista tökéletes választás. Reggelire tea mellé is eheted, de délután is jó ezeket a kis csigákat ropogtatni.

Sajtkrémes csiga

36382279 0fa058aee05b4a2145307946974d39de wm

Hozzávalók 4 adaghoz

Tészta

  • 250 gramm liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 125 gramm vaj
  • 1 teáskanál
  • 100 milliliter tej

Töltelék

  • 125 gramm vaj
  • 150 gramm sajt (reszelt)
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát és felezzük el. 

Készítsük el a tölteléket. A sajtot, a puha vajat és a sót keverjük jól össze. 

A tészta egyik felét nyújtsuk ki egészen vékony téglalapra. A krém felével kenjük meg, majd a hosszanti oldalától kezdve tekerjük fel. Ismételjük meg ezt a tészta másik felével is. Csomagoljuk be őket folpackba, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Vágjunk a tésztarudakból karikákat, majd fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük meg 12 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük