
Villámgyors, krémes sajtos-baconös tészta: kezdők is elkészíthetik

A krémes tésztás fogás frissen az igazi, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi elfogy.
A gyors, tápláló és ízletes fogásokat mindenki szereti. Jólesik, amikor egy pörgős nap után meleg étel jut vacsorára. Igen ám, de a főzés idő és energia, amihez nem mindig van kedve az embernek. Ha azonban ragaszkodsz a házi ízekhez, akkor gyorsan összedobható receptek közül is válogathatsz. Az egyik ilyen villámfinomság a krémsajtos tészta, melyben pirosra sült baconkockák is roppannak, de sonkával is kipróbálható a recept.
A tésztás fogás krémességét a tömlős sajt, krémsajt és a tejföl adja, ha pedig szükségesnek érzed, akkor a tészta főzővizéből is adhatsz egy keveset a szószhoz. A fűszerezést nem kell túlgondolni, bár ha szeretnéd, tömlős sajtból használhatsz zöldfűszereset, reszelt sajtból pedig füstölttel szórd meg az ételt.
-
2023-05-16 08:52:01
-
2023-05-11 07:32:02
-
2023-05-06 08:36:01
Sajtos-baconös tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 500 g tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 10 dkg bacon
- 200 g tömlős sajt
- 300 g krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint készítsük el.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és a csíkokra vágott bacont, és pirítsuk addig, amíg a bacon szép pirosra sül. Ezután a tömlős sajtot, krémsajtot és a tejfölt is keverjük hozzá, 2-3 percig főzzük, közben fűszerezzük sóval és borssal.
A főtt tésztát forgassuk egybe a szósszal, és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!