Villámgyors, krémes sajtos-baconös tészta: kezdők is elkészíthetik

szalonnasspagetti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes tésztás fogás frissen az igazi, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi elfogy.

A gyors, tápláló és ízletes fogásokat mindenki szereti. Jólesik, amikor egy pörgős nap után meleg étel jut vacsorára. Igen ám, de a főzés idő és energia, amihez nem mindig van kedve az embernek. Ha azonban ragaszkodsz a házi ízekhez, akkor gyorsan összedobható receptek közül is válogathatsz. Az egyik ilyen villámfinomság a krémsajtos tészta, melyben pirosra sült baconkockák is roppannak, de sonkával is kipróbálható a recept.

A tésztás fogás krémességét a tömlős sajt, krémsajt és a tejföl adja, ha pedig szükségesnek érzed, akkor a tészta főzővizéből is adhatsz egy keveset a szószhoz. A fűszerezést nem kell túlgondolni, bár ha szeretnéd, tömlős sajtból használhatsz zöldfűszereset, reszelt sajtból pedig füstölttel szórd meg az ételt.

Sajtos-baconös tészta

szalonnasspagetti

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 10 dkg bacon
  • 200 g tömlős sajt
  • 300 g krémsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint készítsük el.

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és a csíkokra vágott bacont, és pirítsuk addig, amíg a bacon szép pirosra sül. Ezután a tömlős sajtot, krémsajtot és a tejfölt is keverjük hozzá, 2-3 percig főzzük, közben fűszerezzük sóval és borssal.

A főtt tésztát forgassuk egybe a szósszal, és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük