Sajtos sonkatekercs ropogós bundában: mutatós és nagyon finom

Sajttal töltött rántott sonkatekercs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarna, ropogós sonkatekercs belsejében nyúlós sajt bújik meg. Így készítve pillanatok alatt elkapkodják.

A húsvéti asztal nagy kedvence a sonkatekercs, mely többféle izgalmas töltelékkel próbálható ki. Ha nem maradnál a hagyományos receptnél, szívesen letesztelnél valami újat, akkor a rántott verzió a neked való.

A finomság néhány hozzávalóból készül, sonkára, sajtra és a panírozáshoz szükséges alapanyagokra lesz szükséged. A recept egyszerű, nulla konyhai rutinnal rendelkezők is összedobhatják. A gusztusos finomság mellé kínálj valamilyen izgalmas mártogatóst, aztán figyeld, ahogy pillanatok alatt elkapkodják a vendégek az étkezőasztalról.

Sajttal töltött rántott sonkatekercs

Sajttal töltött rántott sonkatekercs ct

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 15 szelet sonka
  • 15 szelet sajt
  • 1 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Minden szelet sonkára tegyünk egy szelet sajtot, majd szorosan tekerjük fel, és sorakoztassuk tálcára vagy tepsire.

A tekercseket tegyük fagyasztóba 30 percre.

A hidegen töltött pihenő után a szokásos módon panírozzuk be a tekercseket, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük