Sajtos sonkatekercs ropogós bundában: mutatós és nagyon finom
Az aranybarna, ropogós sonkatekercs belsejében nyúlós sajt bújik meg. Így készítve pillanatok alatt elkapkodják.
A húsvéti asztal nagy kedvence a sonkatekercs, mely többféle izgalmas töltelékkel próbálható ki. Ha nem maradnál a hagyományos receptnél, szívesen letesztelnél valami újat, akkor a rántott verzió a neked való.
A finomság néhány hozzávalóból készül, sonkára, sajtra és a panírozáshoz szükséges alapanyagokra lesz szükséged. A recept egyszerű, nulla konyhai rutinnal rendelkezők is összedobhatják. A gusztusos finomság mellé kínálj valamilyen izgalmas mártogatóst, aztán figyeld, ahogy pillanatok alatt elkapkodják a vendégek az étkezőasztalról.
Sajttal töltött rántott sonkatekercs
Hozzávalók 15 darabhoz
- 15 szelet sonka
- 15 szelet sajt
- 1 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 1 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Minden szelet sonkára tegyünk egy szelet sajtot, majd szorosan tekerjük fel, és sorakoztassuk tálcára vagy tepsire.
A tekercseket tegyük fagyasztóba 30 percre.
A hidegen töltött pihenő után a szokásos módon panírozzuk be a tekercseket, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
-
2024-04-02 09:32:01
-
2024-04-01 08:52:01
-
2024-03-31 10:16:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!