Sajtos kukorica-krémleves 30 perc alatt: egyszerű, szerethető recept
A kukorica-krémleves a krémsajttól selymes textúrát kap, a füstölt sajttól pedig sokkal finomabb lesz. Ezt a receptet kezdők is kipróbálhatják.
Nagyon üde ez a mexikói kukoricasaláta a lime-nak és a friss zöldfűszernek köszönhetően, miközben krémes is a majonéztől, a tejföltől és a krémfehérsajttól. Bár salátáról van szó, nagyon tartalmas, hús mellett, laktató köretként is tökéletesen helytáll.
Az eredeti mexikói recept friss korianderrel készül: bár szívből ajánlom, hogy azt használj, mivel itthon még mindig nehézkes beszerezni (illetve sokan ódzkodnak az ízétől), petrezselyemmel is helyettesítheted. A lime-ot és a jalapeñót viszont ne hagyd ki belőle, azok adják meg a karakterét.
Mivel a sajt is viszonylag sós, csak óvatosan az alapízesítővel, ha nem szeretnéd elnyomni a friss zöldségek és fűszerek aromáját.
A kukoricát szűrjük le. A paprikát mossuk meg, vágjuk apró kockákra. A jalapeñót szintén vágjuk kis kockákra. (Ha nem szeretnénk, hogy erős legyen, vágjuk ki az erezetét.) A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A petrezselymet vagy koriandert aprítsuk össze. Tegyünk mindent egy tálba.
Az öntet hozzávalóit keverjük egybe. Öntsük rá a zöldségekre, forgassuk vele egybe.
Morzsoljuk rá a krémfehérsajtot, majd forgassuk egybe az egészet.
Fedjük le, majd tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu