Húsmentes rakott padlizsán olasz recept szerint: sok sajt pirul a tetején

15
Nyomtatás
Sajtos rakott paradicsom cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tökéletes vegetáriánus fogás kevés munkával készül, mely akkor lesz igazán ízletes, ha házi paradicsomszósszal gazdagítod.

A különleges színben hívogató padlizsán botanikailag gyümölcsnek számít, felhasználását tekintve viszont sokkal inkább zöldség. A padlizsán nagyon egészséges és tápláló, rengeteg izgalmas étel készülhet belőle, akár hússal vagy nélküle. Most egy húsmentes receptet ajánlunk, ami házi paradicsomszósszal az igazi.

Így is lehet!

Ha nincs időd vagy kedved a házi paradicsomszósszal bajlódni, akkor jó mínőségű passatát vásárolj. Az üveges szószt bátran felturbózhatod azzal, ha dinsztelt hagymával összefőzöd, és bazsalikommal ízesíted. Húsimádók bátran keverhetnek a hagymához daráltat, majd miután lepirult a hús, csak utána kerüljön hozzá a paradicsomszósz.

Sajtos rakott padlizsán

Sajtos rakott paradicsom ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab padlizsán (közepes méretű)
  • só ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olaj
  • 700 ml paradicsomszósz
  • 20 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt tisztítsuk meg, szeleteljük fel 1 centiméter vastagságúra. Ezután sózzuk meg mindkét oldalán, és tegyük félre 10-15 percre.

A lisztet mérjük edénybe, majd forgassuk hozzá a borsot, fokhagyma-granulátumot.

A sózott padlizsánról egy papírtörlő segítségével itassuk fel az eresztett lét. Ezután forgassuk meg a fűszeres lisztben.

Egy serpenyőt kenjünk ki kevés olajjal, és a bundázott padlizsánokat mindkét oldalukon süssük 2-3 percig, majd szedjük ki és tegyük félre.

Vegyünk elő egy hőálló edényt (jénai, tepsi vagy más), kenjük ki kevés olajjal, majd helyezzük rá a padlizsánt. Ezután öntsük rá a paradicsomszószt. (Ha lehet, házi legyen, a recept ide kattintva elérhető.)

A paradicsomszósszal borított padlizsán tetejére szórjuk a sajt felét, majd helyezzük rá a maradék padlizsánt. A tetejére is kerüljön paradicsomos szósz, arra pedig a maradék sajt.

A rakott padlizsánt toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt szépen megpirul (25-35 perc).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon