Kiadós sajtos tészta zöldborsóval: a sütőben érnek össze az ízek

23
Nyomtatás
Sajtos, zöldborsós tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sajtban gazdag rakott tészta könnyen összeállítható, teljesen kezdő fakanáltanoncok is sikerrel összedobhatják.

A cheddar sajtban gazdag tészta a nyár kedvencével, zöldborsóval készül, és füstölt szalonnával. A szósz ízesítésénél érdemes folyamatosan kóstolni, mivel a szalonna is sós, vigyázni kell, hogy ne kerüljön bele túl sok az alapízesítőből. Ha feldobnád egy kis extrával, akkor zöldfűszert keverj az ételhez, petrezselymet, metélőhagymát vagy rozmaringot. A csípős ízek kedvelői chilivel vagy egy kis füstölt paprikával dobhatják fel az ételt.

Más is mehet bele!

A szósz nem csak a fűszerezés terén alakítható. Aki szeretné, szalonna helyett csirkehússal vagy sonkával is elkészítheti. Sőt, hús nélkül, gombával és sárgarépával is érdemes kipróbálni a receptet.  

Sajtos, zöldborsós tészta

Sajtos, zöldborsós tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg zöldborsó
  • 500 ml tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 30 dkg cheddar (reszelve)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd magas falú serpenyőben pirítsuk le. Ezután öntsük hozzá a zöldborsót, majd 5 perc után a tejszínt és a reszelt sajt felét. Kevergetve addig főzzük, míg rottyan egyet a szósz, közben fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

Az elkészült tésztát és a szószt forgassuk egybe. Ezután simítsuk hőálló edénybe, és szórjuk rá a maradék sajtot.

A tésztát toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 percig süssük, amíg a sajt szépen megpirul.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon