Tartalmas zöldborsópörkölt tejföllel: régi ízek nyomában
A zöldborsópörkölt retró étel, mely hús nélkül is fantasztikus. Hogy igazán ízletes legyen, jó sok tejföllel főzd egybe.
A cheddar sajtban gazdag tészta a nyár kedvencével, zöldborsóval készül, és füstölt szalonnával. A szósz ízesítésénél érdemes folyamatosan kóstolni, mivel a szalonna is sós, vigyázni kell, hogy ne kerüljön bele túl sok az alapízesítőből. Ha feldobnád egy kis extrával, akkor zöldfűszert keverj az ételhez, petrezselymet, metélőhagymát vagy rozmaringot. A csípős ízek kedvelői chilivel vagy egy kis füstölt paprikával dobhatják fel az ételt.
A szósz nem csak a fűszerezés terén alakítható. Aki szeretné, szalonna helyett csirkehússal vagy sonkával is elkészítheti. Sőt, hús nélkül, gombával és sárgarépával is érdemes kipróbálni a receptet.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A szalonnát vágjuk apró kockákra, majd magas falú serpenyőben pirítsuk le. Ezután öntsük hozzá a zöldborsót, majd 5 perc után a tejszínt és a reszelt sajt felét. Kevergetve addig főzzük, míg rottyan egyet a szósz, közben fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
Az elkészült tésztát és a szószt forgassuk egybe. Ezután simítsuk hőálló edénybe, és szórjuk rá a maradék sajtot.
A tésztát toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 percig süssük, amíg a sajt szépen megpirul.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu