A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A sajtot reszeljük le, a vajat hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni.
Készítsünk elő egy széles tepsit a szufléknak. A szufléformákat kenjünk ki 1 evőkanál lágy vajjal.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a maradék 3 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a lisztet és egy fakanál segítségével keverjük össze.
Ezután lassan adjuk hozzá a tejet és forgassuk össze a masszával. Ha a keverék kezd folyékonnyá válni, érdemes habverőre váltani, hogy csomómentesre tudjuk keverni.
Ha elkészült a nagyon sűrű, fehér szósz, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 5 percig hűlni. Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A tojásokat válasszuk szét: a sárgája mehet a serpenyőbe a keverékhez, a fehérjét pedig verjük kemény habbá egy csipet sóval.
A felvert habot elharmadolva adjuk hozzá óvatosan a serpenyőben lévő szószhoz, amelyben már a tojások sárgái is benne vannak. Keverjük össze, de csak finoman, hogy minél levegősebb maradjon a tészta.
A keveréket öntsük bele a kis szufléformákba úgy, hogy a hőálló tál felső peremétől kb. 2 cm-re legyen a szuflé, mivel az sülés közben még nőni fog.
Az előmelegített sütőben süssük a szuflékat 20-25 percig, vagy ameddig szép, aranyszínűre nem sülnek.
A kész szuflét forrón tálaljuk!