Baconnel körbetekert, sajttal töltött fasírtgolyó: sütőben készül a finomság

bkfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fasírt maradékmentő ételnek is tökéletes, ha azonban igazán jót akar készíteni az ember, friss marhahússal érdemes dolgozni.

A fasírt készülhet egyszerűen, vagy ha az idő és pénztárca engedi, egészen elképesztő variációkban lehet izgalmassá tenni. A darált húsos massza golyó formájában, zsemlemorzsába forgatva, bő olajban is sülhet, de tepsiben készítve egybefasírt is lehet belőle.

Ha sütőbe szeretnéd tolni, de nem Stefánia-módon tálalnád, akkor formázz a daráltból labdát, amelynek a közepébe tegyél sajtot, kívülről pedig borítsd be baconnel. A fűszereket ne sajnáld, tedd izgalmassá, a megszokott fasírtrecept helyett próbáld ki ezt a változatot: ízes, szaftos és elképesztően finom!

Sajttal töltött, baconnel körbetekert fasírt

bkfct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 80 dekagramm darált hús
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 evőkanál méz
  • 15 dekagramm sajt
  • 12 szelet bacon
  • BBQ-szósz (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot vágjuk fel kis darabokra, tegyük félre.

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre.

A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval és borssal. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a dinsztelt hagymát, zsemlemorzsát, tojást, ketchupot, mustárt, Worcestershire-szószt, mézet, keverjük egybe a masszát.

A húsmasszából vegyünk ki tetszőleges mennyiséget, a tenyerünkben lapítsuk ki, tegyünk a közepébe sajtot, hajtsuk rá a húst, formázzunk belőle kis labdát. A gombócokat tekerjük körbe baconnel, utána fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsire.

A fasírtok tetejét kenjük meg BBQ-szósszal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-45 perc alatt süssük meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük