Sajttal töltött cukkini ropogós zsemlemorzsába forgatva – Hidegen is nagyon finom lesz

Nyomtatás
cukkinicover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rántott cukkinit mindenki szereti, készülhet zsemlemorzsás panírban vagy sörbundában - a végeredmény mindig ugyanolyan finom lesz.

Az egyszerű, ropogós bundájú sült zöldséget sokféle módon tehetjük izgalmassá, például a zsemlemorzsát érdemes fűszerezni, parmezánt keverni bele, így készítve új értelmet nyer majd az aranyszínűre sült tallér. Más megoldás is létezik, a cukkinit hosszában, vékonyan felszeletelhetjük, kis táskákat gyárthatunk belőle, amelyeknek a belseje sajtos tölteléket rejt.

A sajttal töltött cukkini elkészítése nem lesz egyszerű, én csak hámozó segítségével tudtam leszeletelni olyan vékonyra, hogy ne törjön meg csomagolás közben. Nagyon zsenge cukkinivel dolgoztam, ami nem igazán kedvezett a szeletelésnél. A kis csomagokat fogpiszkálóval rögzítettem, úgy paníroztam, majd sütésnél, amikor fordításra került a sor, a kis pálcikákat kihúztam a csomagból.

Sütés után, míg forró, óvatosan együk, könnyű megégetni a szájpadlásunkat, de nagy előnye az így készült cukkininek, hogy teljesen kihűlve is isteni finom lesz.

Sajttal töltött rántott cukkini

cukkinict

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 2 darab cukkini
  • 35 dekagramm mozzarella
  • ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit alaposan megmossuk, a két végét levágjuk, majd hosszában, zöldséghámozó segítségével vékonyan leszeleteljük, a sajtot pedig feldaraboljuk.

A vékonyra szelt cukkinit keresztben egymásra fektetjük, a közepébe sajtot teszünk, majd a zöldség végeit mindkét irányból ráhajtjuk, becsomagoljuk a sajtot, a kis batyukat fogpiszkálóval rögzítjük. Utána a klasszikus módon panírba öltöztetjük a sajttal töltött cukkinipárnákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

A töltött cukkiniket bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán, tálalásnál ízlés szerint sózzuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon