
Csirkemell olasz módra, mozzarellával töltve: sonkával körbetekerve sül pirosra

A csirkemell kedvelt alapanyag, mégis vannak, akik félve dolgoznak vele, mivel könnyű kiszárítani, pedig egy kis odafigyeléssel nagyon szaftos végeredmény kerülhet a tányérra.
Az olasz konyha egyik kedvenc húsétele a Saltimbocca, ez egy intenzív zamatú, sonkával körbetekert, borjúhúsból készült finomság, amit csirkemellből is el lehet készíteni. Ha utóbbiból szeretnéd megsütni, akkor érdemes még egy kis újítást csempészni a receptbe. Ennek az ételnek a zsálya és a pármai sonka a fő alapanyaga, ezek mellé kerülhet még pluszban mozzarella, amitől gazdagabb és szaftosabb lesz a hús.
Az alapreceptben a húscsomagokat serpenyőben sütik, a kisült zsiradékon pedig egy fehérboros-vajas mártást készítenek, amivel a sonkába tekert finomságot megöntözik, így szaftos és még élvezetesebb lesz. Az alábbi recept nem a hagyományos módon készül, serpenyő helyett sütőbe tolva, kevés olívaolajjal meglocsolva süsd pirosra a húst.
Saltimbocca csirke mozzarellával

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dekagramm csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 14 darab friss zsálya
- 20 dekagramm mozzarella
- 10 szelet pármai sonka (vagy más sonka)
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
A felszeletelt csirkemellfiléket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Fogjunk meg egy szelet húst, az egyik felére tegyünk mozzarellát, utána hajtsuk rá a másik felét, majd a kis csomagot tekerjük körbe a vékonyan szeletelt sonkával. Rögzítsük fogpiszkálóval, amire 1 vagy 2 darab zsályalevelet is tűzzünk rá. A sonkával körbetekert húsokat fektessük tepsibe, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 20-25 perc alatt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!