![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, krémes sárgabarackos sajttorta – A hagyományos recept nyári változata
![sárgabarackos sajttorta cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3924/39240/392406/39240623_2993757_1134072a61f0641935feb3c658c18cd6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sajttortát készítheted igazi nyári kiadásban is, ha mézédes sárgabarackkal ízesíted.
A sajttorta nemcsak egyszerűen elkészíthető sütemény, hanem bizonyos változataihoz még a sütőt sem kell bekapcsolni, ami kánikulában különösen jól jöhet. Ez a citromos például sütés nélkül készül, ráadásul a savanykás ízvilágnak köszönhetően még kellemesen frissít is.
Bár az örök klasszikus a hagyományos változat, amelyhez nagyon jól illenek a különféle gyümölcsök, készítheted úgy is, hogy a krémbe kevered akár a csokit vagy mézet - a gyümölcspürét pedig a tetejére is öntheted, ahogy ennél a változatnál is láthatod.
Az alábbi verziót bár sütni kell, gyerekjáték elkészíteni, de egyre érdemes odafigyelni. A krém összeállításához ne használj elektromos habverőt, hanem fakanállal, óvatosan, kevés ideig keverd, mert akkor nem fog összeesni, megtörni sütéskor. További tippeket itt találsz a tökéletes sajttorta készítéséhez.
Sárgabarackos sajttorta
![sárgabarackos sajttorta recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3924/39240/392406/39240635_aec302596ec9c2499ea5589c4b9efcd7_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Alap:
- 150 gramm zabkeksz
- 80 gramm vaj (olvasztott)
Krém:
- 300 gramm krémsajt (natúr)
- 100 milliliter tejszín
- 60 gramm tejföl
- 80 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Tető:
- 400 gramm sárgabarack
- 70 gramm cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet fahéj
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A kekszet daráljuk meg, keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaforma aljába nyomkodjuk bele a keveréket, majd süssük 6-7 percig. Vegyük ki, tegyük a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
Egy tálban keverjük csomómentesre a krémsajtot, a tejszínt, a tejfölt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a cukrot. Öntsük a kekszes alapra. Süssük 40-50 percig ugyanazon a hőfokon.
A barackokat magozzuk ki, keverjük össze a vízzel, a cukorral, a citromlével és a fahéjjal, ízlés szerint pürésítsük. A kész tortát hagyjuk kicsit hűlni, majd szépen simítsuk rá a barackos réteget is.
Tegyük néhány órára vagy akár egész éjszakára hűtőszekrénybe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!