Isteni, krémes sárgabarackos sajttorta – A hagyományos recept nyári változata

sárgabarackos sajttorta cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajttortát készítheted igazi nyári kiadásban is, ha mézédes sárgabarackkal ízesíted.

A sajttorta nemcsak egyszerűen elkészíthető sütemény, hanem bizonyos változataihoz még a sütőt sem kell bekapcsolni, ami kánikulában különösen jól jöhet. Ez a citromos például sütés nélkül készül, ráadásul a savanykás ízvilágnak köszönhetően még kellemesen frissít is.

Bár az örök klasszikus a hagyományos változat, amelyhez nagyon jól illenek a különféle gyümölcsök, készítheted úgy is, hogy a krémbe kevered akár a csokit vagy mézet - a gyümölcspürét pedig a tetejére is öntheted, ahogy ennél a változatnál is láthatod. 

Az alábbi verziót bár sütni kell, gyerekjáték elkészíteni, de egyre érdemes odafigyelni. A krém összeállításához ne használj elektromos habverőt, hanem fakanállal, óvatosan, kevés ideig keverd, mert akkor nem fog összeesni, megtörni sütéskor. További tippeket itt találsz a tökéletes sajttorta készítéséhez.

Sárgabarackos sajttorta

sárgabarackos sajttorta recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

Alap:

  • 150 gramm zabkeksz
  • 80 gramm vaj (olvasztott)

Krém:

  • 300 gramm krémsajt (natúr)
  • 100 milliliter tejszín
  • 60 gramm tejföl
  • 80 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Tető:

  • 400 gramm sárgabarack
  • 70 gramm cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet fahéj
  • 1 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. 

A kekszet daráljuk meg, keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy sütőpapírral kibélelt csatos tortaforma aljába nyomkodjuk bele a keveréket, majd süssük 6-7 percig. Vegyük ki, tegyük a hűtőbe, amíg a krém elkészül.

Egy tálban keverjük csomómentesre a krémsajtot, a tejszínt, a tejfölt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a cukrot. Öntsük a kekszes alapra. Süssük 40-50 percig ugyanazon a hőfokon.   

A barackokat magozzuk ki, keverjük össze a vízzel, a cukorral,  a citromlével és a fahéjjal, ízlés szerint pürésítsük. A kész tortát hagyjuk kicsit hűlni, majd szépen simítsuk rá a barackos réteget is. 

Tegyük néhány órára vagy akár egész éjszakára hűtőszekrénybe. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük