![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes sajttorta mézzel készítve – Elképesztően puha lesz így
![mézes sajttorta cover](https://kep.index.hu/1/0/3759/37592/375920/37592043_2869019_db6ca409b2a4861f4d50e411e8362c17_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Igazán különleges ez a mézes sajttorta, ennek ellenére az elkészítése pofonegyszerű.
A sajttorta egy ideje nagyon népszerű, hiszen nagyon szépen lehet tálalni és elképesztően egyszerű az elkészítése. A hagyományos változat a legismertebb, ez szerepel legtöbbször az éttermek kínálatában is, de ezernyi módon lehet variálni, hiszen a sajt, ami tulajdonképpen krémsajt, rengetegféle ízesítést elbír.
Gyümölcsökkel is kombinálhatod, a közelgő szezonra való tekintettel például eperrel. Ha még egyszerűbb változatot szeretnél, akkor készítsd el pohárkrémnek, a citrom kellemesen fanyarrá teszi.
Ez a mézes változat pedig nemcsak krémesen édes, hanem a benne található fahéjnak köszönhetően leheletnyit pikáns is.
Mézes sajttorta
![mézes sajttorta recept](https://kep.index.hu/1/0/3759/37592/375921/37592107_559008954b47557828b0dcbaf2751fba_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 160 gramm édes keksz
- 80 gramm vaj (olvasztott)
- 700 gramm krémsajt
- 80 gramm méz
- 100 gramm cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 50 milliliter tejszín
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A kekszet daráljuk meg, keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 21 centiméteres, kapcsos tortaforma alját vajazzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral, nyomkodjuk az aljába a kekszes keveréket, majd tegyük a hűtőbe pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Tegyünk az aljába egy forró vízzel teli tepsit, hogy a sajttorta gőzben süljön, úgy nem reped meg a teteje.
A krémsajtot, a cukrot, a mézet, a tejszínt és a fahéjat elektromos habverővel keverjük csomómentesre. Üssük bele egymás után a tojásokat is, keverjük el a krémben jó alaposan. A krémet öntsük a kekszes alapra, tegyük a sütőbe és süssük 45 percig. Utána kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, majd várjuk meg, amíg kihűl. Ha kihűlt a süti, tegyük hűtőbe 2 órára fogyasztás előtt.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!