Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

3
Nyomtatás
dinnye-gazpacho
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édes sárgadinnye és friss uborka párosa egy könnyed, ízgazdag gazpachóban találkozik. Tökéletes előételnek vagy egy könnyű ebédnek a forró napokra.

Nincs nyár sárgadinnye nélkül! Ez az illatos, lédús gyümölcs tökéletes napindító smoothie-ként, de pármai sonkába tekerve azonnal különleges vendégváróvá avanzsálódik. Jól állnak neki a zöldségek, így a nyári salátákból sem hiányozhat, és ha a házi jégkrémek szerelmese vagy, akkor is telitalálat.

Ebben a receptben egy újabb arcát mutatja meg: frissítő levesként, hűsítő uborkával társítva kerül az asztalra. Igazi ízbomba, ráadásul pár perc alatt összedobható!

Sárgadinnyés gazpacho uborkával

dinnye-gazpacho-2

Hozzávalók 2 személyre

  • 400 g sárgadinnye
  • 1 db kígyóuborka
  • 0.5 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 db mentalevél
  • 4 db bazsalikomlevél
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 100 ml víz
  • opcionálisan chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A sárgadinnyét, az uborkát, a paprikát, a fokhagymát és a zöldfűszereket tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a citromlevet, az olívaolajat, és dolgozzuk össze. Lazítsunk rajta a vízzel, ízesítsük sóval és borssal, és turmixoljuk simára. 

Hűtsük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

A víz helyett használhatunk jégkockát, hogy még hűsítőbb legyen a végeredmény.

Tálaljuk jól behűtve, friss zöldfűszerrel vagy extra uborkaszeletekkel díszítve.

Fotók: Getty images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon