
Jéghideg, kapros uborkaleves: a legfinomabb szomjoltó
Pillanatok alatt elkészül a hűsítő finomság, mely a forró, nyári napokon nagyon jólesik majd.
Nincs nyár sárgadinnye nélkül! Ez az illatos, lédús gyümölcs tökéletes napindító smoothie-ként, de pármai sonkába tekerve azonnal különleges vendégváróvá avanzsálódik. Jól állnak neki a zöldségek, így a nyári salátákból sem hiányozhat, és ha a házi jégkrémek szerelmese vagy, akkor is telitalálat.
Ebben a receptben egy újabb arcát mutatja meg: frissítő levesként, hűsítő uborkával társítva kerül az asztalra. Igazi ízbomba, ráadásul pár perc alatt összedobható!
A sárgadinnyét, az uborkát, a paprikát, a fokhagymát és a zöldfűszereket tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a citromlevet, az olívaolajat, és dolgozzuk össze. Lazítsunk rajta a vízzel, ízesítsük sóval és borssal, és turmixoljuk simára.
Hűtsük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A víz helyett használhatunk jégkockát, hogy még hűsítőbb legyen a végeredmény.
Tálaljuk jól behűtve, friss zöldfűszerrel vagy extra uborkaszeletekkel díszítve.
Fotók: Getty images
@sobors.hu