Friss, könnyed sárgadinnyés saláta prosciuttóval: a tökéletes nyári főétel

sargadinnye-salata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szinte klasszikusnak mondható a sárgadinnye és a sonka párosa, de ha picit különlegesebben tennéd az asztalra, készíts belőlük salátát.

Ha valami könnyed, mégis izgalmas salátára vágysz, a nyári nagy melegben válaszd ezt a sárgadinnyés receptet, nem nehezíti el a gyomrodat, de pirítóssal kínálva garantáltan jóllakat. 

A dinnye nem csak édességhez passzol, sőt, nagymamám mindig zsíros kenyérhez ette: sonkával és sajttal is jól működik, tökéletes harmóniában állnak az édes és a sós ízek. Az alábbi salátában is mozzarella és prosciutto kerül mellé, de a picit kesernyés rukkola és a friss bazsalikom is feldobja. 

Azonban igazán ízletessé a dresszing teszi: a mustáros-ecetes öntet összefogja a hozzávalókat, így lesz kerek egész a végeredmény.

Prosciuttós sárgadinnye-saláta

sargadinnye-salata2

Hozzávalók 4 adaghoz

Vinaigrette:

  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors

Saláta:

  • 40 g rukkola
  • 0.5 db sárgadinnye
  • 170 g mozzarellagolyó
  • 6 szelet prosciutto
  • 6 levél bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit keverjük egybe. Tegyük a hűtőbe tálalásig. 

A sárgadinnyéből kanalazzunk golyókat, vagy vágjuk a húsát kockákra. A bazsalikomot aprítsuk össze, a prosciuttót szedjük vékony szálakra.

A saláta hozzávalóit tegyük egy tálba, majd mikor tálaljuk, forgassuk egybe az öntettel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük