Paradicsomos bruschetta friss bazsalikommal: a kedvelt előétel sok fokhagymával az igazi
A felturbózott pirítós pillanatok alatt készen van, szerénysége ellenére izgalmas variációkban készítheted el.
Olaszországról rengeteg minden juthat elsőre neked is az eszedbe. A spagetti, a pizza, a caprese saláta, a limoncello vagy éppen a prosecco, a megannyi desszertről már nem is beszélve. Az olasz konyha egyik szépsége, hogy előszeretettel adóznak már egy-egy előétellel is az evés szenvedélyének.
Az egyik nagy kedvencem, és egyben legkönnyebben elkészíthető, minimalista antipasti, a pármai sonkába tekert sárgadinnye. Csupán két hozzávaló és egy különleges fűszer kell hozzá, hogy a színek és az ízek magukkal ragadjanak.
A sárgadinnyét vágjuk félbe, ha egészet vettünk, és vájjuk ki belőle a magokat. Ezután vágjuk kisebb szeletekre, majd hámozzuk meg.
A sonkaszeleteket fektessük egymás mellé.
Egy szelet sárgadinnyét fektessünk egy szelet sonka közepére, merőlegesen, majd tekerjük rá körben a sonkát.
A kész szeleteket fektessük tányérra, hintsük meg rózsaborssal, és tálaljuk jó hidegen.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors