Olasz sonkába göngyölt sárgadinnyeszeletek: könnyű, nyári előétel

4
Nyomtatás
sonkaba-gongyolt-sargadinnye
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Olaszországról nemcsak a desszertek, a kávék és az aperitivo jut az eszünkbe, hanem a forró nyári esték kitűnő előételei is. Egyike ezeknek a pármai sonkába tekert sárgadinnye is.

Olaszországról rengeteg minden juthat elsőre neked is az eszedbe. A spagetti, a pizza, a caprese saláta, a limoncello vagy éppen a prosecco, a megannyi desszertről már nem is beszélve. Az olasz konyha egyik szépsége, hogy előszeretettel adóznak már egy-egy előétellel is az evés szenvedélyének.

Az egyik nagy kedvencem, és egyben legkönnyebben elkészíthető, minimalista antipasti, a pármai sonkába tekert sárgadinnye. Csupán két hozzávaló és egy különleges fűszer kell hozzá, hogy a színek és az ízek magukkal ragadjanak.

Sonkába göngyölt sárgadinnye

sonkaba-gongyolt-sargadinnye

Hozzávalók 2 személyre

Az előételhez:

  • 0.5 db sárgadinnye
  • 100 g pármai sonka

A díszítéshez:

  • 1 tk. rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágjuk félbe, ha egészet vettünk, és vájjuk ki belőle a magokat. Ezután vágjuk kisebb szeletekre, majd hámozzuk meg.

A sonkaszeleteket fektessük egymás mellé. 

Egy szelet sárgadinnyét fektessünk egy szelet sonka közepére, merőlegesen, majd tekerjük rá körben a sonkát.

A kész szeleteket fektessük tányérra, hintsük meg rózsaborssal, és tálaljuk jó hidegen.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon