Különleges hummusz feketebabból: így is mesés a népszerű mártogatós
Hummusz nemcsak csicseriborsóból készülhet, hanem szinte bármelyik hüvelyessel jól működik. Így készítsd mexikói feketebabból!
A hummusz igen nagy sláger lett az utóbbi néhány évben. Ennek oka egyrészt, hogy könnyen elkészíthető, másrészt, hogy diétabarát, sőt, vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják.
Ezt a változatot könnyű elkészíteni, és igazi sztárja lehet a baráti összejöveteleknek. Kerül bele fehérbab, jalapeño, tahini, Sriracha szósz és megannyi édes sárgarépa is, amelyek együtt egy igazán izgalmas ízvilágot hoznak létre.
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
A sárgarépákat hámozzuk meg és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra. Terítsük szét a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, a jalapeñókat magozzuk ki. Ezután szórjuk rá őket a szétterített sárgarépára.
Locsoljuk meg az olívaolajjal az egészet, majd fedjük le alufóliával.
Előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig, amíg a sárgarépa szépen megpuhul.
A kész keveréket hagyjuk szépen kihűlni, majd tegyük konyhai robotgépbe vagy aprítóba. Adjuk hozzá a fehérbabkonzervet lé nélkül, a citromlevet, a tahinit, Sriracha szószt, a sót és a köményt is egyaránt. Pürésítsük le az egészet, amíg szép, sima keveréket nem kapunk. Ez kb. 2 perc.
Kóstoljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük tovább, ha szükséges (só, bors, Sriracha szósz stb.)
A kész hummuszt tegyük egy tálba, majd díszítsük tökmaggal és pár csepp olívaolajjal.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu