Különleges hummusz feketebabból: így is mesés a népszerű mártogatós

Fekete-babos-hummusz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hummusz nemcsak csicseriborsóból készülhet, hanem szinte bármelyik hüvelyessel jól működik. Így készítsd mexikói feketebabból!

A hummuszról a legtöbbünknek a csicseriborsóból, közel-keletet idéző fűszerekkel készülő mártogatós jut az eszébe, azonban más alapanyagokból is mennyei ez az étel. Ebben a receptben egy különleges változatot mutatok, amelynek feketebab az alapja, és ízesítését tekintve is mexikói stílus jellemzi.

Olyan fűszerek kerülnek bele, mint a kömény, a füstölt paprika vagy a friss koriander, és tökéletes választás pirítós vagy pita mellé, vagy mexikói ételek kísérőjeként. Ez a recept konzerves feketebabot használ, de ha éppen száraz hüvelyes van otthon, akkor abból is tökéletes lesz a kence. Abban az esetben azonban hosszabb elkészítési idővel számolj.

Feketebabos hummusz

Fekete-babos-hummusz-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db feketebabkonzerv (kb. 400 g)
  • 1 nagy csokor friss koriander durvára vágva
  • 2 ek tahini
  • 2 ek friss lime-lé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

A babot szűrjük le, tegyük valamennyi hozzávalóval együtt aprítógépbe, és 1,5-2 perc alatt dolgozzuk krémes állagúra.

Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá néhány evőkanálnyi vizet, egyszerre mindig csak egyet, nehogy túl híg legyen.

Kanalazzuk tálkába, zöldségekkel, chipsszel, pitával kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük