
Különleges hummusz feketebabból: így is mesés a népszerű mártogatós

Hummusz nemcsak csicseriborsóból készülhet, hanem szinte bármelyik hüvelyessel jól működik. Így készítsd mexikói feketebabból!
A hummuszról a legtöbbünknek a csicseriborsóból, közel-keletet idéző fűszerekkel készülő mártogatós jut az eszébe, azonban más alapanyagokból is mennyei ez az étel. Ebben a receptben egy különleges változatot mutatok, amelynek feketebab az alapja, és ízesítését tekintve is mexikói stílus jellemzi.
Olyan fűszerek kerülnek bele, mint a kömény, a füstölt paprika vagy a friss koriander, és tökéletes választás pirítós vagy pita mellé, vagy mexikói ételek kísérőjeként. Ez a recept konzerves feketebabot használ, de ha éppen száraz hüvelyes van otthon, akkor abból is tökéletes lesz a kence. Abban az esetben azonban hosszabb elkészítési idővel számolj.
-
2023-08-28 07:52:01
-
2023-08-27 10:16:01
-
2023-08-21 10:16:01
Feketebabos hummusz

Hozzávalók 4 személyre
- 1 db feketebabkonzerv (kb. 400 g)
- 1 nagy csokor friss koriander durvára vágva
- 2 ek tahini
- 2 ek friss lime-lé
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 0.5 tk só
Elkészítés:
A babot szűrjük le, tegyük valamennyi hozzávalóval együtt aprítógépbe, és 1,5-2 perc alatt dolgozzuk krémes állagúra.
Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá néhány evőkanálnyi vizet, egyszerre mindig csak egyet, nehogy túl híg legyen.
Kanalazzuk tálkába, zöldségekkel, chipsszel, pitával kínáljuk.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!