Különleges hummusz feketebabból: így is mesés a népszerű mártogatós
Hummusz nemcsak csicseriborsóból készülhet, hanem szinte bármelyik hüvelyessel jól működik. Így készítsd mexikói feketebabból!
A hummuszról a legtöbbünknek a csicseriborsóból, közel-keletet idéző fűszerekkel készülő mártogatós jut az eszébe, azonban más alapanyagokból is mennyei ez az étel. Ebben a receptben egy különleges változatot mutatok, amelynek feketebab az alapja, és ízesítését tekintve is mexikói stílus jellemzi.
Olyan fűszerek kerülnek bele, mint a kömény, a füstölt paprika vagy a friss koriander, és tökéletes választás pirítós vagy pita mellé, vagy mexikói ételek kísérőjeként. Ez a recept konzerves feketebabot használ, de ha éppen száraz hüvelyes van otthon, akkor abból is tökéletes lesz a kence. Abban az esetben azonban hosszabb elkészítési idővel számolj.
Feketebabos hummusz
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db feketebabkonzerv (kb. 400 g)
- 1 nagy csokor friss koriander durvára vágva
- 2 ek tahini
- 2 ek friss lime-lé
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 0.5 tk só
Elkészítés:
A babot szűrjük le, tegyük valamennyi hozzávalóval együtt aprítógépbe, és 1,5-2 perc alatt dolgozzuk krémes állagúra.
Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá néhány evőkanálnyi vizet, egyszerre mindig csak egyet, nehogy túl híg legyen.
Kanalazzuk tálkába, zöldségekkel, chipsszel, pitával kínáljuk.
-
2024-05-01 09:36:01
-
2024-04-14 10:16:01
-
2024-04-12 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!