
Ízletes, laktató savanyú káposztás nokedli: füstölt szalonnával készítve lesz igazán finom
Magyarországon a káposztás ételek tárháza igen gazdag, rengetegféle finomság készül a zöldségből, de igazán Szabolcs megye híres a káposztás fogásokról.
A savanyú káposzta C-vitaminban gazdag, szuper alapanyag, amelyből rengetegféle izgalmas fogás készülhet. Dobj össze belőle egy kiadós levest, székely káposztát, rakottast vagy salátát. Most egy ízletes tepsis étel kapja a figyelmet, amely mellé valamilyen burgonyás köretet kínálj!
A receptben csirkemellel készül az étel, de kipróbálhatod csirkecombbal vagy karajjal is, tejföl helyett pedig tejszínt és kefirt is használhatsz. A kicsit karakteresebb ízért füstölt sajttal koronázd meg!
A savanyú káposztát alaposan mossuk át, sóval és borssal forgassuk egybe.
A húst vágjuk tetszés szerinti szeletekre, ha szükségesnek érezzük, klopfoljuk ki. A hússzeleteket fűszerezzük sóval és borssal, majd sorakoztassuk tepsire.
A hússzeletek tetejére helyezzük rá az előkészített savanyú káposztát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süssük. Ezután a savanyú káposztás hús tetejére kenjük rá a tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.
A húst toljuk vissza a sütőbe, és süssük szép aranybarnára (5-10 perc).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu