Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

3
Nyomtatás
Savanyú káposztás csirkemell cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A savanyú káposztával rakott csirkemell kiadós fogás, amely kevés munkával kerül az asztalra.

A savanyú káposzta C-vitaminban gazdag, szuper alapanyag, amelyből rengetegféle izgalmas fogás készülhet. Dobj össze belőle egy kiadós levest, székely káposztát, rakottast vagy salátát. Most egy ízletes tepsis étel kapja a figyelmet, amely mellé valamilyen burgonyás köretet kínálj!

Így is lehet

A receptben csirkemellel készül az étel, de kipróbálhatod csirkecombbal vagy karajjal is, tejföl helyett pedig tejszínt és kefirt is használhatsz. A kicsit karakteresebb ízért füstölt sajttal koronázd meg!

Savanyú káposztás csirkemell

Savanyú káposztás csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • só és bors ízlés szerint
  • 70 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista vagy mozzarella)
Recept idők

Elkészítés:

A savanyú káposztát alaposan mossuk át, sóval és borssal forgassuk egybe.

A húst vágjuk tetszés szerinti szeletekre, ha szükségesnek érezzük, klopfoljuk ki. A hússzeleteket fűszerezzük sóval és borssal, majd sorakoztassuk tepsire.

A hússzeletek tetejére helyezzük rá az előkészített savanyú káposztát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süssük. Ezután a savanyú káposztás hús tetejére kenjük rá a tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.

A húst toljuk vissza a sütőbe, és süssük szép aranybarnára (5-10 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon