Omlós sertésszelet gombaszósszal nyakon öntve: eteti magát, olyan finom

sgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gazdag ízvilágú, krémes gombaszószban omlós hússzeletek bújnak meg. Egyszerű, mégis csodálatos étel, biztos, hogy elkérik a receptjét.

Az ínycsiklandó étel 30 perc alatt elkészül, és mivel nem egy bonyolult recept, kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni. Az ízletes fogás tökéletes választás hétköznap estére, de ha vendégeket vársz, akkor is bátran összedobhatod, nem lesz rá panasz.

Így lesz még finomabb!

Mielőtt a tejszínt ráöntenéd, 1 dl száraz fehérbort adj a gombához. Sokkal mélyebb, intenzívebb zamatot adsz így a szósznak. A fokhagyma ízét is érdemes erősíteni 1-2 gerezddel, ha szeretnéd. Ha teheted, kakukkfűből frisset használj, tálalásnál pedig petrezselymet is szórhatsz a szószra.

Sertésszelet gombaszósszal

sgct

Hozzávalók 6 szelethez

  • 4 szelet karaj vagy tarja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés vaj vagy olaj
  • 500 g gomba
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 300 ml főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal fűszerezzük.

Egy magas falú serpenyőben a vajat vagy az olajat hevítsük fel, majd helyezzük bele a hússzeleteket, és mindkét oldalukon 2-3 percig süssük.

A serpenyőbe, amelyben a húst sütöttük, tegyünk még egy kis vajat vagy olajat, majd dobjuk rá a tetszés szerint feldarabolt gombát, és 5 percig pirítsuk. Ezután öntsük fel tejszínnel, és az elősütött hússzeleteket is tegyük bele, 15-20 percig főzzük, közben fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.

A kész fogást kínáljuk tésztával vagy rizzsel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük