Villámgyors sonkás tekercs leveles tésztából: fokhagymás tejföl az alapja

coverlt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles tészta hasznos alapanyag, rengetegféle izgalmas finomság gyártható belőle, édes és sós változatokban is nagyszerű.

Mindig jó, ha tartasz a hűtődben leveles tésztát, hisz könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni, a végeredménnyel pedig maximálisan elégedett leszel.

A leveles tésztából édes és sós finomságokat is össze tudsz dobni, kedvelt falat a virslivel töltött tészta, a pizzás vagy a kolbászos, sajtos harapnivaló. Ha különleges fogást készítenél belőle, akkor feltétlen próbáld ki a karácsonyi Wellington-bélszínt Gordon Ramsay receptje szerint, a fejedelmi étek az ünnepi asztal éke lesz. Persze maradhatsz az egyszerűség vonalán, mutatunk is egy leveles tésztából készült ízletes finomságot.

Sonkás tekercs

ltct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag leveles tészta
  • liszt szükség szerint
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 8 szelet sonka
  • 15 dkg sajt (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki.

A tejfölbe keverjük bele a zúzott fokhagymát, sót és borsot, majd kenjük rá a tésztára.

A tejfölös tésztára tegyük rá a sonkát, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd a hosszabb oldalától tekerjük fel a tésztát.

Kés vagy olló segítségével a tésztakígyón ejtsünk mély vágásokat jobb és bal oldalról, vigyázva, hogy ne vágjuk át, a vágások közt 1-2 ujjnyi szünet legyen. A bevágásukat húzzuk szét, az egyiket hajtsuk jobbra, a másikat pedig nyissuk jobbra, ezt a két lépést ismételjük, amíg a tészta engedi, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük