Sörben sült csirkecomb: a húsa vajpuha és szaftos, a bőre ropogós

soros-csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sörrajongók, figyelem! Ez a sült csirkecomb az alkoholos italban puhul, miközben magába szívja az ízeket, mennyei lesz!

Az így készült csirke húsa nagyon omlós, a bőre viszont aranybarna és ropogós lesz az előpirításnak köszönhetően. Ahogy sül, átveszi a sör jellegzetes ízét, miközben sokkal szaftosabb is lesz tőle. Viszonylag gyorsan elkészítheted a különleges sültet, a munka oroszlánrészét a sütő végzi. 

Hogy még finomabb legyen, hagyma és gomba sül a csirkecombok mellett, a zöldségek puhára főnek az isteni szószban. A sör mellé alaplé, mustár és kakukkfű kerül, tökéletes lesz az ízharmónia.

Sörből valamilyen karakteres ízű, sötétet érdemes választani, a stout a lehető legjobb döntés, de más fajta barna sörrel is működik a recept. 

Sörben sült csirkecomb

soros-csirkecomb2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 ek olaj
  • 4 db csirkefelsőcomb
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 350 ml barna vagy fekete sör (stout a legjobb)
  • 250 ml alaplé
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a combokat a bőrös felükkel lefelé. Addig süssük, míg a bőrük piros és ropogós lesz (3-4 perc), utána fordítsuk meg, a másik felüket is pirítsuk picit meg. (Belül még nem kell átsülniük.) Tegyük őket egy tányérra.

A hagymát közben pucoljuk meg, felezzük el, vágjuk vékony szeletekre.

Tegyük a hagymát a serpenyőbe, ha szükséges, öntsünk még alá olajat, dinszteljük puhára.

A gombát tisztítsuk meg, a nagyokat vágjuk négybe, a kisebbeket félbe.

Tegyük a hagymát és a gombát egy tepsibe, majd tegyük rá a combokat.

Keverjük össze a sört, az alaplét, a mustárt és a kakukkfüvet, majd öntsük rá a combokra.

Toljuk a sütőbe 50-60 percre, míg a szósz besűrűsödik és a csirke átsül. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük