
Sörben sült csirkecomb: a húsa vajpuha és szaftos, a bőre ropogós

Sörrajongók, figyelem! Ez a sült csirkecomb az alkoholos italban puhul, miközben magába szívja az ízeket, mennyei lesz!
Az így készült csirke húsa nagyon omlós, a bőre viszont aranybarna és ropogós lesz az előpirításnak köszönhetően. Ahogy sül, átveszi a sör jellegzetes ízét, miközben sokkal szaftosabb is lesz tőle. Viszonylag gyorsan elkészítheted a különleges sültet, a munka oroszlánrészét a sütő végzi.
Hogy még finomabb legyen, hagyma és gomba sül a csirkecombok mellett, a zöldségek puhára főnek az isteni szószban. A sör mellé alaplé, mustár és kakukkfű kerül, tökéletes lesz az ízharmónia.
Sörből valamilyen karakteres ízű, sötétet érdemes választani, a stout a lehető legjobb döntés, de más fajta barna sörrel is működik a recept.
-
2023-01-15 08:36:01
-
2022-11-01 07:50:02
-
2022-08-21 11:08:02
Sörben sült csirkecomb

Hozzávalók 4 darabhoz
- 2 ek olaj
- 4 db csirkefelsőcomb
- ízlés szerint só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg csiperkegomba
- 350 ml barna vagy fekete sör (stout a legjobb)
- 250 ml alaplé
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk kakukkfű
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a combokat a bőrös felükkel lefelé. Addig süssük, míg a bőrük piros és ropogós lesz (3-4 perc), utána fordítsuk meg, a másik felüket is pirítsuk picit meg. (Belül még nem kell átsülniük.) Tegyük őket egy tányérra.
A hagymát közben pucoljuk meg, felezzük el, vágjuk vékony szeletekre.
Tegyük a hagymát a serpenyőbe, ha szükséges, öntsünk még alá olajat, dinszteljük puhára.
A gombát tisztítsuk meg, a nagyokat vágjuk négybe, a kisebbeket félbe.
Tegyük a hagymát és a gombát egy tepsibe, majd tegyük rá a combokat.
Keverjük össze a sört, az alaplét, a mustárt és a kakukkfüvet, majd öntsük rá a combokra.
Toljuk a sütőbe 50-60 percre, míg a szósz besűrűsödik és a csirke átsül.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!