
Különleges sörös-sajtos palacsinta: a nagy kedvenc sósan is finom

A palacsinta sokunk nagy kedvence, ami a kakaóstól a lekvároson át egészen a Gundelig szinte bárkit képes az ujjai köré csavarni. De mi a helyzet a sós változattal?
A klasszikus palacsintánál mindenkinek az édes töltelékek jutnak az eszébe. Azonban, aki nagyot mer álmodni, az bizony a sós változatokkal is kedvére kísérletezhet. Ott van például a rántott palacsinta, vagy a rakott, amelyekbe lekvár és kakaó helyett sonka, sajt és különféle ragus töltelékek szoktak kerülni.
Ezúttal mi egy sörös-sajtos tésztájú receptet készítettünk el, amelyből nem hiányozhatnak az olyan alapanyagok sem, mint a curryfűszer vagy az őrölt szerecsendió-virág.
-
2023-09-30 10:16:01
-
2023-08-22 08:52:01
-
2022-09-24 08:36:02
Sörös palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz
A palacsintához:
- 2 db tojás
- 2.5 dl tej
- 1 dl szódavíz
- 2 dl világos sör
- 1 tk só
- 1 kk tört fehér bors
- 1 kk currypor
- 1 kk őrölt szerecsendió-virág
- 20 dkg finomliszt
- 0.5 dl olaj
- 2 ek reszelt sajt
Tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Egy mélyebb keverőtálba beleütjük a tojásokat és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a 2,5 dl tejet, a szódát és a 2 dl világos sört.
Alaposan összekeverjük az elegyet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Utána mehet bele a currypor és az őrölt szerecsendió-virág is.
Ha a fűszerek már mind benne vannak, szórjuk bele a lisztet is és keverjük szép simára. Ezt követően adjuk hozzá a fél dl olajat és a 2 evőkanál reszelt sajtot is, majd alaposan keverjük össze és hagyjuk pihenni a tésztát 20 percig.
Vegyük elő a palacsintasütő serpenyőt, olajozzuk meg enyhén, majd mintha csak egy sima palacsintát sütnénk, süssük ki a pihentetett keveréket.
Ha megsültek a a palacsinták, ízlés szerint hajtogassuk meg őket még melegen, majd ha picit már hűltek, szórjuk meg őket a maradék reszelt sajttal.
Kitűnő vendégváró, ráadásul ugyanúgy tárolhatjuk lefedve a hűtőben pár napig, mint az édes verziót.
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!