Különleges sörös-sajtos palacsinta: a nagy kedvenc sósan is finom

soros-sajtos palacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A palacsinta sokunk nagy kedvence, ami a kakaóstól a lekvároson át egészen a Gundelig szinte bárkit képes az ujjai köré csavarni. De mi a helyzet a sós változattal?

A klasszikus palacsintánál mindenkinek az édes töltelékek jutnak az eszébe. Azonban, aki nagyot mer álmodni, az bizony a sós változatokkal is kedvére kísérletezhet. Ott van például a rántott palacsinta, vagy a rakott, amelyekbe lekvár és kakaó helyett sonka, sajt és különféle ragus töltelékek szoktak kerülni. 

Ezúttal mi egy sörös-sajtos tésztájú receptet készítettünk el, amelyből nem hiányozhatnak az olyan alapanyagok sem, mint a curryfűszer vagy az őrölt szerecsendió-virág.

Sörös palacsinta

soros-sajtos palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

A palacsintához:

  • 2 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 2 dl világos sör
  • 1 tk
  • 1 kk tört fehér bors
  • 1 kk currypor
  • 1 kk őrölt szerecsendió-virág
  • 20 dkg finomliszt
  • 0.5 dl olaj
  • 2 ek reszelt sajt

Tálaláshoz:

  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy mélyebb keverőtálba beleütjük a tojásokat és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a 2,5 dl tejet, a szódát és a 2 dl világos sört

Alaposan összekeverjük az elegyet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Utána mehet bele a currypor és az őrölt szerecsendió-virág is.

Ha a fűszerek már mind benne vannak, szórjuk bele a lisztet is és keverjük szép simára. Ezt követően adjuk hozzá a fél dl olajat és a 2 evőkanál reszelt sajtot is, majd alaposan keverjük össze és hagyjuk pihenni a tésztát 20 percig.

Vegyük elő a palacsintasütő serpenyőt, olajozzuk meg enyhén, majd mintha csak egy sima palacsintát sütnénk, süssük ki a pihentetett keveréket. 

Ha megsültek a a palacsinták, ízlés szerint hajtogassuk meg őket még melegen, majd ha picit már hűltek, szórjuk meg őket a maradék reszelt sajttal.

Kitűnő vendégváró, ráadásul ugyanúgy tárolhatjuk lefedve a hűtőben pár napig, mint az édes verziót.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük