Isteni spenótos rizs, ahogy Indiában készítik: ízletes, pergős köret
Rengeteg pirult fűszerrel készül a rizs, ezektől nem csak illatos, nagyon finom is lesz, hiába csak köret, nem lehet betelni vele.
Ha unod a megszokott köreteket, készítsd el a görögök rizses receptjét, a spanakorizót! Hiába rizs a főszereplője, annyira krémes, izgalmas és fűszeres, hogy garantáltan levesz majd a lábadról!
A rizs mellé ugyanis rengeteg zöldfűszer, spenót és citromlé, illetve -héj is kerül, a végén pedig vaj krémesíti, így valódi ízbombát kapsz végeredményül, ami frissítő, tápláló és tartalmas egyben. Izgalmas köretként, de könnyed ebédként is kínálhatod, sós feta sajttal megszórva csak szeretni lehet!
Készítsük elő a zöldségeket: a hagymákat tisztítsuk meg, vágjuk mindet finomra. A kaprot is aprítsuk össze. A spenótot alaposan mossuk át, csöpögtessük le.
Az olívaolajat forrósítsuk fel egy lábasban, dobjuk rá a vöröshagymát, dinszteljük addig, míg megpuhul. Adjuk hozzá a fokhagymát, illetve a kapor és a snidling felét. 1 perc múlva adjuk hozzá a spenótot, fonnyasszuk meg pár perc alatt.
Sózzuk, bosozzuk, adjuk hozzá a rizst, öntsük fel az alaplével. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük kicsire a lángot, és fedő alatt főzzük 15-20 percig, míg magába szívja a rizs a folyadékot. Ekkor keverjük bele a vajat, a citromlevet és -héjat, illetve a maradék kaprot és snidlinget.
Feta sajttal megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu