Házi spenótos gnocchi pirított baconnel – A zöldség a gyúrt tésztába kerül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Szemet gyönyörködtető, puha gnocchi spenóttal a tésztájában, amelyet ropogós baconnel tehetsz gazdagabbá.
A rohanós hétköznapokon tényleg nincs idő sokat bíbelődni a vacsorakészítéssel, ilyenkor sokan félkész ételekhez nyúlnak, pedig egy kicsit több munkával annyival jobb lesz a végeredmény, hogy megéri rászánni a plusz perceket. Ilyen a gnocchi is, és igaz, sokkal egyszerűbb leemelni a polcról a félkész terméket, viszont a házi gombócok annyival finomabbak, hogy megéri velük foglalkozni.
A gnocchihoz már az egyszerű paradicsommártás is tökéletesen illik, készítsd jó fűszeresen. Ha pedig sajtrajongó vagy, akkor dobj össze egy mac and cheese-t, de tészta helyett krumpligombócokkal.
Ezekbe a gombócokba spenótot is gyúrj, ettől nemcsak a színük lesz szép zöld, hanem az ízük is kicsit intenzívebbé válik. Elég, ha csak egy kevés parmezánt szórsz rájuk, és máris tökéletes ebéded vagy vacsorád lesz, de pirított baconnel is érdemes kipróbálni.
Spenótos gnocchi
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 1 darab tojás
- 200 gramm liszt
- 400 gramm spenót
- 4 szelet bacon
- ízlés szerint só
- a tetejére parmezán
Elkészítés:
A gnocchi tésztáját készítsük el e szerint a recept szerint. A spenótot vágjuk apróra, és keverjük a tésztába. Utána a tésztából sodorjunk két centiméter átmérőjű rudakat, és vágjuk őket ujjnyi darabokra. Egy villa hátával nyomkodjuk le őket, hogy bordázottak legyenek, és tegyük őket lisztezett felületre pihenni.
Lobogó, sós vízben főzzük ki a gnocchikat körülbelül 2-3 perc alatt, amíg feljönnek a víz felszínére.
A bacont vágjuk kockákra, egy serpenyőben pirítsuk meg. A gnocchit is lepiríthatjuk picit a kisült zsíron, de nem kötelező. Keverjük össze a baconnel, majd ízlés szerint parmezánnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images