Puha spenótos golyó rengeteg parmezánnal: vega feltét laktató formában

Nyomtatás
spenotos-golyo2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ebben a formában még a gyerekek is megeszik a spenótot, nagyon finom lesz ez a vega golyó, amelynek a parmezán sajt a lelke.

Ha a szokásos húsgolyó helyett valami mást tennél a paradicsomos tészta tetejére, vagy valamilyen könnyed vega fogásra vágysz, amely előételként is megállja a helyét, ez a spenótos recept a tökéletes választás. 

Tavasszal, amikor szezonja van a friss leveles spenótnak, abból készítsd el, máskülönben mirelitet is használhatsz. Mindkét esetben fontos, hogy alaposan lecsöpögtesd a zöldet, ne legyen vizes, különben eláztatja a masszát.

A golyóba a spenót mellé rengeteg zöldfűszer, hagyma, parmezán és zsemlemorzsa kerül, összetartó erőként pedig a tojás funkcionál. A hagymát dinsztelve keverd a masszába, úgy biztosan puhára és krémesre sül.

Spenótos golyó

spenotos-golyo

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 3 db tojás
  • 300 g leveles spenót (friss vagy mirelit)
  • 80 g vaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 tk kakukkfű
  • 0.5 tk
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • 90 g parmezán
  • 1 kis fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A leveles spenótot alaposan öblítsük át, csöpögtessük le, majd vágjuk kis darabokra. Ha mirelittel dolgozunk, olvasszuk ki, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. Egy kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. 

A tojást verjük fel, a parmezánt reszeljük le, a vajat olvasszuk meg. 

Keverjünk egybe minden hozzávalót. A masszából formázzunk diónyi golyókat, tegyük őket a tepsire.

Toljuk a sütőbe 30 percre, vagy míg aranybarna nem lesz a külsejük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon