
Puha spenótos golyó rengeteg parmezánnal: vega feltét laktató formában

Ebben a formában még a gyerekek is megeszik a spenótot, nagyon finom lesz ez a vega golyó, amelynek a parmezán sajt a lelke.
Ha a szokásos húsgolyó helyett valami mást tennél a paradicsomos tészta tetejére, vagy valamilyen könnyed vega fogásra vágysz, amely előételként is megállja a helyét, ez a spenótos recept a tökéletes választás.
Tavasszal, amikor szezonja van a friss leveles spenótnak, abból készítsd el, máskülönben mirelitet is használhatsz. Mindkét esetben fontos, hogy alaposan lecsöpögtesd a zöldet, ne legyen vizes, különben eláztatja a masszát.
A golyóba a spenót mellé rengeteg zöldfűszer, hagyma, parmezán és zsemlemorzsa kerül, összetartó erőként pedig a tojás funkcionál. A hagymát dinsztelve keverd a masszába, úgy biztosan puhára és krémesre sül.
-
2023-05-30 07:50:01
-
2023-05-09 10:16:01
-
2023-05-05 06:30:02
Spenótos golyó

Hozzávalók 24 darabhoz
- 3 db tojás
- 300 g leveles spenót (friss vagy mirelit)
- 80 g vaj
- 1 tk fokhagymapor
- ízlés szerint bors
- 0.5 tk kakukkfű
- 0.5 tk só
- 200 g zsemlemorzsa
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- 90 g parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A leveles spenótot alaposan öblítsük át, csöpögtessük le, majd vágjuk kis darabokra. Ha mirelittel dolgozunk, olvasszuk ki, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. Egy kevés zsiradékon fonnyasszuk meg.
A tojást verjük fel, a parmezánt reszeljük le, a vajat olvasszuk meg.
Keverjünk egybe minden hozzávalót. A masszából formázzunk diónyi golyókat, tegyük őket a tepsire.
Toljuk a sütőbe 30 percre, vagy míg aranybarna nem lesz a külsejük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!