15 perces paradicsomos spagetti: a friss bazsalikom a lelke
A pomodoro az egyik legegyszerűbb tésztaétel, amit bármelyik hétköznap estébe is beilleszthetsz: az eredmény pedig egy tökéletes paradicsomos fogás.
Ennél a receptnél már az étel neve is sokatmondó, hiszen az olasz pomodoro paradicsomot jelent. Ez a hozzávaló adja az étel lelkét, hiszen a sok paradicsom miatt nemcsak finom, de vibráló színű fogást is tálalhatsz. Ha teheted, akkor friss, édes zöldséget használj, de konzerves változattal is jól működik a recept.
A másik fő összetevője a bazsalikom: a fűszernövényből azonban ragaszkodj a frisshez, hiszen sokkal intenzívebbek lesznek vele az ízek. A főzésnél pedig ne öntsd ki azonnal a tésza főzővizét, hiszen magas keményítőtartalma miatt besűrítheted vele a szószt.
Spagetti pomodoro
Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 800 g koktélparadicsom vagy konzerves kockázott paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
- 1 csipet chilipehely (opcionális)
- 1 tk só
- 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
- 500 g spagetti
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben forraljunk vizet egy kevés sóval, és főzzük meg benne a spagettit a csomagoláson leírtak szerint.
Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és dinszteljük benne 1-2 percig a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot vagy paradicsomkonzervet, szórjuk bele a bazsalikomot, és alacsony hőfokon főzzük 10-12 percig, vagy amíg levet nem enged, és szószossá válik.
Adjuk hozzá a chilit, ha használunk, sózzuk, borsozzuk, kanalazzunk bele néhány evőkanálnyit a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a leszűrt tésztát, és forraljuk további 1-2 percig.
Vegyük le a tűzről, és rögtön tálaljuk.
-
2024-04-25 08:32:01
-
2024-04-18 09:36:02
-
2024-04-17 06:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!