15 perces paradicsomos spagetti: a friss bazsalikom a lelke

Pomodoro-spagetti-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pomodoro az egyik legegyszerűbb tésztaétel, amit bármelyik hétköznap estébe is beilleszthetsz: az eredmény pedig egy tökéletes paradicsomos fogás.

Ennél a receptnél már az étel neve is sokatmondó, hiszen az olasz pomodoro paradicsomot jelent. Ez a hozzávaló adja az étel lelkét, hiszen a sok paradicsom miatt nemcsak finom, de vibráló színű fogást is tálalhatsz. Ha teheted, akkor friss, édes zöldséget használj, de konzerves változattal is jól működik a recept.

A másik fő összetevője a bazsalikom: a fűszernövényből azonban ragaszkodj a frisshez, hiszen sokkal intenzívebbek lesznek vele az ízek. A főzésnél pedig ne öntsd ki azonnal a tésza főzővizét, hiszen magas keményítőtartalma miatt besűrítheted vele a szószt.

Spagetti pomodoro

Pomodoro-spagetti

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 800 g koktélparadicsom vagy konzerves kockázott paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 1 csipet chilipehely (opcionális)
  • 1 tk
  • 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
  • 500 g spagetti
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben forraljunk vizet egy kevés sóval, és főzzük meg benne a spagettit a csomagoláson leírtak szerint.

Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és dinszteljük benne 1-2 percig a hagymát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot vagy paradicsomkonzervet, szórjuk bele a bazsalikomot, és alacsony hőfokon főzzük 10-12 percig, vagy amíg levet nem enged, és szószossá válik.

Adjuk hozzá a chilit, ha használunk, sózzuk, borsozzuk, kanalazzunk bele néhány evőkanálnyit a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a leszűrt tésztát, és forraljuk további 1-2 percig.

Vegyük le a tűzről, és rögtön tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük