Tepsis tört burgonya 5 perc munkával: egyszerre ropogós és krémes
Ha unod már a klasszikus krumplis köreteket, akkor ez a sült változat nagy kedvenced lesz: a tényleges munka mindössze 5 perc vele, hiszen a többit a gáztűzhely végzi.
Hús nélkül is készíthetsz laktató, tápláló fogásokat, ez a krumplicurry éppen ilyen! A burgonyának köszönhetően nagyon tartalmas, a fűszerezéstől pedig nagyon izgalmas.
A curry-fűszerkeverék mellé chili, gyömbér és fokhagyma kerül, így picit pikáns, enyhén csípős lesz a végeredmény. A krumpli mellé érdemes spenótot is keverni, attól picit frissebb lesz az összhatás, de kellel is dolgozhatsz, mikor szezonja van.
A curry viszonylag gyorsan készül, így akár munka után, vacsorának is összedobható, nagyon tartalmas, melegítő fogás, tele tápláló hozzávalókkal.
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. Bő, sós vízben főzzük, míg puha nem lesz, majd szűrjük le.
Közben a hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát finomra. A chilit karikázzuk össze, a spenótot mossuk át. A gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le.
Forrósítsunk 2 ek. olajat egy mély serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára, utána a krumplit is adjuk hozzá, pirítsuk picit meg. Szedjük őket egy tányérra.
Öntsünk még 1 ek. olajat a serpenyőbe, szórjuk rá a köménymagot, pirítsuk kb. fél percig, míg illatozni nem kezd. Adjuk hozzá a gyömbért, a chilit, a fokhagymát és a curryport is, keverjük egybe. Még kb. fél-1 percig pirítsuk.
Öntsük rá a kockázott paradicsomot, majd főzzük a szószt 10-15 percig, míg picit sűrűsödik. Ekkor mehet bele a bébispenót, majd ha összeesett, tegyük vissza bele a hagymát és a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a garam masalát, majd főzzük még 5-10 percig.
Rögtön kínáljuk rizzsel vagy lepénykenyérrel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu