Különleges, fűszeres zöldborsókrémleves: spenót is helyet kap benne

3
Nyomtatás
bcov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Néha megéri változtatni a hagyományos recepteken, egy kis újítás minden fogásnak jót tesz!

Amint megjelenik a friss, zsenge borsó a piacon, a magyar háztartásokban előkerül a nagyi receptes füzete és vele együtt a borsófőzelék, -leves, de még az izgalmas rizses köret is, a rizibizi.

A borsóleves az egyik legkedveltebb nyári leves, nagyon finom galuskával dúsítva vagy tejföllel meglocsolva. Ha nyitott vagy a krémlevesekre és a merész ízesítésekre, akkor most jól figyelj! Az alábbi leves különlegessége az izgalmas fűszerezésben rejlik. Míg a hagyományos borsólevesbe sokszor krumpli kerül, hogy tartalmasabb legyen, ezt a változatot spenót teszi gazdagabbá. Az ínycsiklandó leves mellé pirítóst is kínálhatsz, úgy még laktatóbb lesz az ebéd.

Zöldborsókrémleves

bct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kilogramm zöldborsó
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dekagramm bébispenót
  • 1 teáskanál menta
  • 1 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsót 1 liter vízben tegyük fel főni, közben sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert (kivétel a menta) is keverjük hozzá.

Mikor a borsó megpuhult, 2-3 merőkanál borsót merjünk ki a levesből és tegyük félre.

A megtisztított újhagymát szeleteljük fel, utána kevés olajon dinszteljük, majd keverjük hozzá a spenótot és a mentát. Amikor a spenót összeesett, keverjük hozzá a lisztet és 1-2 percig kevergessük.

A spenótos keveréket forgassuk egybe a fazékban maradt borsóval, majd turmixoljuk le, végül pedig a félretett borsóból tegyünk a levesre tálalásnál.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon