
Epres spárgasaláta rukkolaágyon: tavaszi, frissítő ízvilág
Ez a saláta gyors, friss és tele van vitaminokkal, ráadásul nagyon különleges: eper, spárga és rukkola alkotja.
A szezonális zöldségekre és gyümölcsökre mindig érdemes lecsapni, hiszen úgy az igazi, ha minden finom, friss. A közelgő tavaszi, nyári melegben egy hűsítő saláta mindig jóleshet.
Ezúttal egy spenótsaláta receptjét mutatjuk, amelybe zamatos eper és ropogós dió is kerül, mellé pedig lágy, balzsamecetes öntet is dukál.
A diót egy közepes méretű serpenyőben, közepes lángon, kb. 4-5 perc alatt gyakori keverés mellett pirítsuk meg, amíg illatozni nem kezd. Tegyük félre hűlni.
Készítsük el az öntetet.
Egy kis tálban vagy egy befőttesüvegben keverjük vagy rázzuk össze az öntet hozzávalóit, amíg homogén nem lesz. Tegyük félre a tálaláshoz. Hogyha nem szeretjük a balzsamecetet, elkészíthető sima olívaolajjal is az öntet.
Állítsuk össze a salátát.
A spenótot öblítsük le, majd csepegtessük le. Az epret mossuk meg, majd negyedeljük fel mindet.
Egy nagy tálban kevejük össze a bébispenótot, az epret, morzsoljuk rá a fetát és dobjuk rá a pirított diót is.
Közvetlenül tálalás előtt öntsük rá az öntetet a salátára, óvatosan forgassuk össze, majd már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu