Kívül ropogós, belül krémesre sült fűszeres édesburgonya: tepsiben pirul a köret

sébcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édesburgonyát hasábokra vágva, fűszerekkel egybeforgatva érdemes pirosra sütni, hidegen, melegen is nagyon finom.

Az édesburgonya egészséges és nagyon ízletes, rengetegféle izgalmas fogás kerülhet belőle az asztalra. Hűvösebb napokon nincs is jobb, mint selymes batátakrémlevest falatozni, de desszert is lehet belőle, az édesburgonyafánkot érdemes kipróbálni, és persze köretként is bekerülhet a menübe.

A sült krumpli nagy kedvenc, amit édesburgonyából is el lehet készíteni, méghozzá sütőben, jóval kevesebb zsiradék hozzáadásával. A krémesre sült batáta akkor lesz igazán szenzációs, ha alaposan befűszerezve sütöd. A fűszerezésben nagy szabadságot kapsz, viheted mediterrán irányba, vagy ha szeretnéd, pikánsabb is lehet, ha chilipelyhet keversz hozzá. Sőt, még curryporral bolondítva is egészen elképesztő lesz.

A sült édesburgonya szuper köret, mártogatóssal is el lehet fogyasztani, meccs mellé remek választás, már csak a sört és a perecet kell beszerezned.

Sült, fűszeres édesburgonya

sébct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 darab édesburgonya
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított édesburgonyát daraboljuk fel ízlés szerint, majd a hasábokat tegyük keverőtálba. Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, fokhagymával.

A fűszeres burgonyákat leheletnyi olajjal forgassuk egybe, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

A krumplival telerakott tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 20–40 perc alatt süssük aranybarnára. A sütési idő attól függ, mennyire nagy darabokban kerül a krumpli a sütőbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük