Aranybarnára sült, omlós kacsacomb kakukkfűvel fűszerezve – Jó ropogós lesz a bőre

kacsacomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legtöbb családban a kacsahús különlegesebb napokon kerül az asztalra - főleg ünnepekkor esik rá a választás.

A kacsa legkedveltebb része a combja, amely akkor igazán finom, ha a bőre szép pirosra, ropogósra sül, a hús pedig leomlik a csontról. A kacsát úgy érdemes sütni, hogy előtte a bőrét beirdalod - csak só, bors, semmi felhajtás, a végeredmény mégis tökéletes lesz.

Természetesen sokféleképpen készülhet a kacsa, jól illik hozzá a narancs, rozmaring vagy a kakukkfű. Ha már a karakteres kakukkfűre esett a választás, akkor mellé kömény is kerüljön a húsra. A pirosra sült, omlós hús mellé krumplis köret és lilakáposzta illik a legjobban.

Sült kacsacomb kakukkfűvel

kcct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab kacsacomb
  • ízlés szerint
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 ág kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A combokat tisztítsuk meg, majd alaposan dörzsöljük be sóval és köménnyel, utána fektessük tepsire. A leöblített kakukkfüvet szedjük leveleire, finomra vágva szórjuk rá a combokra. Kevés vizet (körülbelül 125 millilitert) öntsünk a kacsa alá, majd 180 fokra előmelegített sütőben 90 percig süssük, miközben a saját kisült zsírjával locsolgatjuk a húst.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük