Aranybarnára sült, omlós kacsacomb kakukkfűvel fűszerezve – Jó ropogós lesz a bőre
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A legtöbb családban a kacsahús különlegesebb napokon kerül az asztalra - főleg ünnepekkor esik rá a választás.
A kacsa legkedveltebb része a combja, amely akkor igazán finom, ha a bőre szép pirosra, ropogósra sül, a hús pedig leomlik a csontról. A kacsát úgy érdemes sütni, hogy előtte a bőrét beirdalod - csak só, bors, semmi felhajtás, a végeredmény mégis tökéletes lesz.
Természetesen sokféleképpen készülhet a kacsa, jól illik hozzá a narancs, rozmaring vagy a kakukkfű. Ha már a karakteres kakukkfűre esett a választás, akkor mellé kömény is kerüljön a húsra. A pirosra sült, omlós hús mellé krumplis köret és lilakáposzta illik a legjobban.
Sült kacsacomb kakukkfűvel
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab kacsacomb
- ízlés szerint só
- 2 teáskanál kömény
- 2 ág kakukkfű
Elkészítés:
A combokat tisztítsuk meg, majd alaposan dörzsöljük be sóval és köménnyel, utána fektessük tepsire. A leöblített kakukkfüvet szedjük leveleire, finomra vágva szórjuk rá a combokra. Kevés vizet (körülbelül 125 millilitert) öntsünk a kacsa alá, majd 180 fokra előmelegített sütőben 90 percig süssük, miközben a saját kisült zsírjával locsolgatjuk a húst.
Fotó: Getty Images