Szaftos és ízletes sült kacsamell: így készítve nem lesz száraz a hús

Nyomtatás
skmcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fejedelmi hússal nagyon egyszerű bánni, a készítésénél csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen túlsütve.

Ha kacsa készül, érdemes a legegyszerűbben fűszerezni, só és bors bőven elég lesz. A kacsamell készítésénél sokan tartanak attól, hogy túlsül a hús, úgy pedig száraz lesz - hogy ez a malőr ne történjen meg, a kacsamellet először serpenyőben kell pirosra sütni, hogy kapjon egy kis kérget, utána mehet a sütőbe.

A tepsiben való sütésnél már nagyon kell figyelni, ha rozéra szeretnéd készíteni, akkor kevesebb idő is elég lesz a húsnak, ha viszont jobban átsütve esne jobban, akkor sem szabad túl sok időt töltenie a sütőben, mert száraz lesz. Sütés után nagyon fontos, hogy a hús pihenjen, mert hűlés során a rostjai összehúzódnak, úgy pedig a belseje szaftos marad.

A kacsamellet mindig száraz serpenyőbe kell fektetni bőrével lefelé, amit be kell irdalni, így a hús a saját zsírjában tud majd pirulni. A tökéletes kacsamell kívülről szép aranybarna, a bőre ropogós, a húsa pedig szaftos. A fenséges fogás mellé bármilyen köretet lehet kínálni.

Sült kacsamell rozmaringgal

skmct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 2 darab kacsamell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított kacsamell bőrét irdaljuk be (csak a bőrét!), majd a bőrös és húsos felét szórjuk meg sóval. A húsos felére szórjunk borsot is, utána a bőrös felével lefelé fektessük száraz serpenyőbe. A kacsamell mellé dobjunk a serpenyőbe rozmaringot, majd a húst mindkét oldalán pirítsuk meg, a bőrös részén 3-5 percig, majd a húsos részén is 3-5 percig.

A pirult húst a serpenyőben sütés után toljuk 150 fokosra előmelegített sütőbe. Ha rozéra szeretnénk sütni, akkor 12 perc elég lesz a húsnak, ha viszont jobban át szeretnénk sütni, akkor 15-20 percig hagyjuk a sütőben. Az elkészült kacsamellet ferdén szeletelve tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon