
Íme a bizonyíték, hogy bármit be lehet panírozni - Még a tejet is
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
A leche frita, magyarul sült tej, népszerű spanyol édesség, amolyan gyerekek kedvence. Pofonegyszerű elkészíteni és isteni finom.
Annyi biztos, hogy nem a híres mediterrán étrend szellemében született a sült tej receptje, ugyanis ebben a gyermeteg kis desszertben kívül-belül jó sok cukor van. Azonban a meglehetősen édesszájú spanyolok valószínűleg éppen ezért imádják annyira.
A sült tej alapja tulajdonképpen egy sűrűre főzött puding. Készíthetjük liszttel is, de szerintem a keményítős verzió jobb, mert könnyebb állagot eredményez. Tekintettel arra, hogy az édes tejpudingot egy vékony réteg panírba burkolva sütjük ki, végül pedig fahéjas cukorba forgatjuk, nem is olyan nagy baj, ha a könnyebb megoldást választjuk.
A sült tej mindenesetre egy igazi spanyol klasszikus, egy hamisítatlan házias finomság, ami valóban mennyei. Szerintem külön izgalmas - főként egy édesség esetén - a belül puha, kívül ropogós kontraszt.
Spanyol sült tej

Hozzávalók 5 adaghoz
- 1 liter tej
- 100 gramm cukor
- 80 gramm kukoricakeményítő
- 1 darab bio citrom héja
- 1 darab fahéjrúd
- 3 evőkanál liszt (panírozáshoz)
- 1 darab tojás (panírozáshoz)
- ízlés szerint cukor és őrölt fahéj
Elkészítés:
Mikor megdermedt, egy késsel vágjuk körbe, és fordítsuk ki a tálból. Óvatosan daraboljuk egyforma kockákra. A darabokat forgassuk meg lisztben, majd tojásban, és forró olajban süssük ropogósra. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk meg a kisült tejkockákat fahéjas cukorban.
Fotó: Getty Images