![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Így lesznek a legfinomabbak a sütőben sült zöldségek: 10 isteni receptet mutatunk
A sütőben sütés minden zöldség ízét a köbre emeli, a répa még édesebb, a krumpli még finomabb, a fokhagyma krémesebb lesz.
A tepsiben sült zöldségeket szinte mindenki szereti: az így készült finomságok köretként is az asztalra kerülhetnek, illetve mártogatóssal is jólesnek, és még krémleves is alkotható belőlük. Most egy szuper tésztás receptet ajánlunk, amely garantáltan elvarázsolja majd a család minden tagját.
A sütőben pirult zöldségek fokhagymás olajjal egybeforgatva sülnek. Ha nagyon szereted a fokhagymát, akkor érdemes egy teljes fejet a sütőbe tolnod a zöldségekkel együtt, így a sült gerezdeket keverheted össze a tésztával és a zöldségekkel. Ha pedig szereted a pikáns aromát, akkor Cayenne-borssal is egybeforgathatod a tésztás fogást, ami melegen és hidegen kínálva is jólesik.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le.
Az olajat és a fokhagymát keverjük egybe.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd tetszés szerint vágjuk fel, és forgassuk egybe a fokhagymás olajjal. Ezután helyezzük a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-35 percre. (A zöldségek sütési ideje függ attól, milyen méretűre vágtuk őket, és a sütő is számít. Épp ezért több idő is szükséges lehet. Folyton ellenőrizzük, akkor jók, ha kicsit roppanósak maradnak.)
A főtt tésztához fogassuk hozzá a sült zöldségeket, sót, borsot, oregánót és a reszelt sajtot.
Fotó : Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu