30 perces, krémes zöldborsós tészta: mirelit zöldségből is tökéletes lesz
Szinte pillanatok alatt elkészül a krémes zöldborsós tészta, ami szerénysége ellenére abbahagyhatatlanul finom.
Nyár van, ilyenkor a legjobb a piacon bóklászni, csodaszép zöldségek és gyümölcsök várnak a vásárlókra. A szezon egyik nagy kedvence a zöldborsó, amelyből ízletes leves, főzelék és más finomságok készülhetnek. Most egy tésztás receptet ajánlunk, ami egyszerűen és gyorsan az asztalra kerül.
A fogás sűrű szaftjáról a tejszín gondoskodik, de helyette joghurttal vagy tejföllel is készülhet. Az étel picit pikáns, köszönhetően a mustárnak, de akár krémsajtra is cserélhető, ez a változat a gyerekeknek még jobban is fog ízleni. Az ételt friss fűszernövényekkel is érdemes gazdagítani, a petrezselyem, metélőhagyma vagy kapor is remekül passzol a tejszínhez, húshoz és borsóhoz.
A húst vágjuk egyforma méretű kockákra.
Az olajat magas falú edényben hevítsük fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk meg, közben fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval és fűszerpaprikával.
Amikor a hús már majdnem kész, keverjük hozzá a borsót, majd 2-3 perc után öntsük fel tejszínnel, és a mustárt is adjuk hozzá. A fogást főzzük még néhány percig, majd tésztával vagy rizzsel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu