Csokis granola, a tökéletes napindító: rögtön dupla adagot készíts
A legjobb csokis granolát egyszerű elkészíteni, tökéletes reggelire, egészséges nasinak, vagy akár a joghurtodat is feldobhatod vele.
Ha energialöketre van szükséged, és ezt a lehető legélvezetesebb formában szeretnéd megszerezni, akkor készítsd el ezt az isteni finom müzliszeletet. A rostban gazdag zabpehely mellé energiabomba mogyoróvaj kerül, de még a szuperélelmiszernek számító chiamag sem hiányzik belőle.
A legszebb az egészben, hogy szinte semmi munkával készül ez az energiaszelet, nem kell sütni, csak mindent összekeverni. Igaz, egy kis időre érdemes hidegre tenni, hogy összeálljon és szeletelhető legyen, de neked maximum 10 percet kell a konyhában töltened miatta.
Ha szeretnéd, csokimázzal is feldobhatod a szelet tetejét: ehhez magas kakaótartalmú étcsokoládét válassz, és keverd össze egy kevés kávéval, így a koffein sem hiányzik majd az energiabomba nasiból.
Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a chiamagot, a szezámmagot, a fahéjat, a kókuszt és a mazsolát.
Ha a mogyoróvaj vagy a méz túl sűrű, picit olvasszuk meg mikróban.
Öntsük rá a mogyoróvajat és a mézet a zabpelyhes keverékre, keverjük alaposan egybe. Ha homogén a massza, öntsük egy 20x20 centis, sütőpapírral bélelt jénaiba/tepsibe. Alaposan nyomkodjuk bele, hogy ne legyenek benne lukak. Tegyük a fagyasztóba 10 percre.
Az apróra darabolt écsokit, a kávét és a kókuszolajat tegyük egy hőálló tálkába, majd a mikróba 20 másodpercre. Vegyük ki, keverjük át, ha a csoki még nem olvadt meg, tegyük vissza 10-15 másodpercre. Vigyázzunk, ha túl forró, kicsapódik a kakaóvaj. Keverjük egyneműre.
Közben vegyük ki a fagyasztóból a jénait, majd csorgassuk a zabpelyhes alapra a kávés csokimázat. Tegyük vissza a fagyasztóba 10 percre, míg megköt a csoki.
Utána a sütőpapír segítségével emeljük ki a leendő energiaszeleteket, vágjuk a tömböt 12 szeletre.
Rögtön kínáljuk vagy csomagoljuk el.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors