Sütés nélküli energiaszelet házilag: kávés csokimáz kerül rá

Nyomtatás
energiaszelet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amellett, hogy tele van energiában és tápanyagban gazdag alapanyagokkal, isteni finom is ez a müzliszelet.

Ha energialöketre van szükséged, és ezt a lehető legélvezetesebb formában szeretnéd megszerezni, akkor készítsd el ezt az isteni finom müzliszeletet. A rostban gazdag zabpehely mellé energiabomba mogyoróvaj kerül, de még a szuperélelmiszernek számító chiamag sem hiányzik belőle.

A legszebb az egészben, hogy szinte semmi munkával készül ez az energiaszelet, nem kell sütni, csak mindent összekeverni. Igaz, egy kis időre érdemes hidegre tenni, hogy összeálljon és szeletelhető legyen, de neked maximum 10 percet kell a konyhában töltened miatta. 

Ha szeretnéd, csokimázzal is feldobhatod a szelet tetejét: ehhez magas kakaótartalmú étcsokoládét válassz, és keverd össze egy kevés kávéval, így a koffein sem hiányzik majd az energiabomba nasiból. 

Sütés nélküli energiaszelet

energiaszelet2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g zabpehely (nagy szemű)
  • 2 ek chiamag
  • 2 ek szezámmag
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 tk fahéj
  • 60 g mazsola
  • 250 g mogyoróvaj (krémes, cukrozatlan)
  • 130 g méz
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 tk kávé (frissen főtt)
  • 1 tk kókuszolaj (vagy más olaj)
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a chiamagot, a szezámmagot, a fahéjat, a kókuszt és a mazsolát.

Ha a mogyoróvaj vagy a méz túl sűrű, picit olvasszuk meg mikróban. 

Öntsük rá a mogyoróvajat és a mézet a zabpelyhes keverékre, keverjük alaposan egybe. Ha homogén a massza, öntsük egy 20x20 centis, sütőpapírral bélelt jénaiba/tepsibe. Alaposan nyomkodjuk bele, hogy ne legyenek benne lukak. Tegyük a fagyasztóba 10 percre.

Az apróra darabolt écsokit, a kávét és a kókuszolajat tegyük egy hőálló tálkába, majd a mikróba 20 másodpercre. Vegyük ki, keverjük át, ha a csoki még nem olvadt meg, tegyük vissza 10-15 másodpercre. Vigyázzunk, ha túl forró, kicsapódik a kakaóvaj. Keverjük egyneműre.

Közben vegyük ki a fagyasztóból a jénait, majd csorgassuk a zabpelyhes alapra a kávés csokimázat. Tegyük vissza a fagyasztóba 10 percre, míg megköt a csoki.

Utána a sütőpapír segítségével emeljük ki a leendő energiaszeleteket, vágjuk a tömböt 12 szeletre. 

Rögtön kínáljuk vagy csomagoljuk el.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon