Csokis granola, a tökéletes napindító: rögtön dupla adagot készíts

Csokis-granola
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legjobb csokis granolát egyszerű elkészíteni, tökéletes reggelire, egészséges nasinak, vagy akár a joghurtodat is feldobhatod vele.

Ha kóstoltál már házilag készült granolát, akkor biztosan tudod, hogy ezerszer jobb, mint a legtöbb boltban kapható változat, ráadásul az ára is a töredéke. Az otthoni ropogtatnivalónak emellett megvan az az előnye is, hogy kedved szerint játszhatsz az ízesítéssel, így sosem válik unalmassá.

Ez alkalommal egy kakaós verziónak hoztam el a receptjét, amely főként a csokirajongóknak kedvez, de akkor is érdemes elkészítened, ha például gasztroajándéknak szánod. Tedd egy mutatós üvegbe, és az egészségtudatos barátok vagy rokonok odáig lesznek a figyelmességedtől.

Csokis granola

Csokis-granola-c

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 3 bögre nagy szemű zabpehely (kb. 300 g)
  • 1 bögre dió, mandula, erdei mogyoró vagy más magvak
  • 30 g kakaópor
  • 1 csipet
  • 80 ml kókuszolaj
  • 120 ml juharszirup vagy méz
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 100 g csokipasztilla vagy étcsoki feldarabolva
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a magvakat aprítógépbe, és néhány másodperc alatt zúzzuk őket nagyobb darabokra.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (a csoki kivételével). Egy kisebb edényben olvasszuk fel a kókuszolajat, keverjük hozzá a juharszirupot és a vaníliakivonatot, majd öntsük őket a zabos keverékre. Alaposan keverjük össze.

Borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengessük el, és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 10-15 percig, vegyük ki, keverjük át, majd tegyük vissza újabb 10-15 percre.

Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni, keverjük hozzá a csokidarabokat is, és légmentesen záródó edényben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük