
Csokis granola, a tökéletes napindító: rögtön dupla adagot készíts

A legjobb csokis granolát egyszerű elkészíteni, tökéletes reggelire, egészséges nasinak, vagy akár a joghurtodat is feldobhatod vele.
Ha kóstoltál már házilag készült granolát, akkor biztosan tudod, hogy ezerszer jobb, mint a legtöbb boltban kapható változat, ráadásul az ára is a töredéke. Az otthoni ropogtatnivalónak emellett megvan az az előnye is, hogy kedved szerint játszhatsz az ízesítéssel, így sosem válik unalmassá.
Ez alkalommal egy kakaós verziónak hoztam el a receptjét, amely főként a csokirajongóknak kedvez, de akkor is érdemes elkészítened, ha például gasztroajándéknak szánod. Tedd egy mutatós üvegbe, és az egészségtudatos barátok vagy rokonok odáig lesznek a figyelmességedtől.
-
2023-07-12 09:36:02
-
2023-05-03 10:32:02
-
2023-02-27 07:50:02
Csokis granola

Hozzávalók 10 adaghoz
- 3 bögre nagy szemű zabpehely (kb. 300 g)
- 1 bögre dió, mandula, erdei mogyoró vagy más magvak
- 30 g kakaópor
- 1 csipet só
- 80 ml kókuszolaj
- 120 ml juharszirup vagy méz
- 1 tk vaníliakivonat
- 100 g csokipasztilla vagy étcsoki feldarabolva
Elkészítés:
Tegyük a magvakat aprítógépbe, és néhány másodperc alatt zúzzuk őket nagyobb darabokra.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (a csoki kivételével). Egy kisebb edényben olvasszuk fel a kókuszolajat, keverjük hozzá a juharszirupot és a vaníliakivonatot, majd öntsük őket a zabos keverékre. Alaposan keverjük össze.
Borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengessük el, és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 10-15 percig, vegyük ki, keverjük át, majd tegyük vissza újabb 10-15 percre.
Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni, keverjük hozzá a csokidarabokat is, és légmentesen záródó edényben tároljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!