
Sütőben sült almás palacsinta, ez a dutch baby - Nagyon könnyű és habos a tésztája

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Mennyei citromos kókuszgolyó: rögtön dupla adaggal készítsd

Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

Tudod, milyen ételek mellé illik a rosé? Mutatunk néhány fantasztikus fogást

Selymes mascarponés, tejszínes eperkrém: bármilyen sütibe kerülhet
Érdemes dupla adagot bekeverni, mert biztosan egy szempillantás alatt el fog fogyni egy serpenyővel.
A dutch baby, vagyis a német palacsinta különlegessége, hogy sütőben, serpenyőben sül. Bár sok köze nincs az általunk ismert palacsintához, megéri adni neki egy esélyt, nagyon habos és könnyű, ráadásul villámgyorsan elkészül, nem kell órákat álldogálni a tűzhely előtt.
A tésztája a sok tojástól és egy kis sütőportól lesz könnyű. Bár leggyakrabban almával készítik, ugyanúgy működik körtével is, sőt, nyáron, mikor szezonja van, érdemes kipróbálni bogyós gyümölcsökkel, meggyel és barackkal is.
Mivel sok cukor nem kerül a tésztájába, mikor kihűlt, jó alaposan szórd meg fahéjas cukorral, úgy lesz a legfinomabb.
Dutch baby

Hozzávalók 1 darabhoz
- 4 evőkanál vaj
- 3 darab alma
- 100 gramm liszt
- 180 milliliter tej
- 1 csipet só
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 4 darab tojás
- fahéjas porcukor (tetejére)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Az almákat pucoljuk meg - rajtuk is maradhat a héjuk -, majd vágjuk vékony szeletekre.
A vajat tegyük egy 30 centiméter átmérőjű, sütőben is használható serpenyőbe (ha nincs ilyenünk, kisebb méretű jénaiba/kerámia tálba), majd tegyük a sütőbe pár percre, hogy megolvadjon.
Közben egy tálban keverjük össze a sót, a cukrot, a lisztet, a sütőport, majd adjuk hozzá a tejet és a felvert tojásokat is. Keverjük alaposan össze, míg egynemű, homogén nem lesz a massza.
A serpenyőt, ha megolvadt a vaj, vegyük ki a sütőből, majd tegyük bele körben az almaszeleteket. Öntsük rá a tésztát.
Kb. 20-25 percig süssük, míg a széle és a teteje aranybarna nem lesz. Hagyjuk picit hűlni, majd fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images