![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sütőben sült, tavaszi töltött paprika: rizs, sajt és zöldségek gazdagítják
![sspcover](https://kep.index.hu/1/0/4228/42285/422851/42285178_3227658_de24dec7916a9691d678b3c46fcba17f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Hús nélkül is lehet töltött paprikát készíteni, amely simán felveszi a versenyt a hagyományos kedvenccel.
A töltött paprika kapcsán a régimódi, paradicsomos, darált hússal töltött étel jut szinte minden magyar ember eszébe, ami nem is csoda, hisz ez a fogás az egyik alapköve a hagyományos konyhának. Léteznek azonban más változatok is, akár hús nélkül is ki lehet próbálni a paprikát, amely így tavasszal kifejezetten jólesik majd.
A sütőben sült paprika töltelékében a rizs állandó szereplő, mellé szabadon választhatod ki, hogy milyen zöldségeket keversz. Mi a brokkolit javasoljuk dinsztelt hagymával és friss petrezselyemmel, de bátran kipróbálhatod kukoricával, borsóval és metélőhagymával dúsítva is. A lényeg, hogy a sajtot ne sajnáld róla! Tegyél belőle a töltelékbe, és a tetejét is szórd meg. Akár többféle sajt is kerülhet rá, ízlés szerint adagold.
Sütőben sült töltött paprika sajttal
![sspct](https://kep.index.hu/1/0/4228/42285/422851/42285198_ac7366533b93f8d8347f7fce7e85a11d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zacskós rizs
- 6 darab pritaminpaprika
- 1 darab vörös- vagy lila hagyma
- kevés olaj vagy vaj
- 20 dkg brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 18 dkg reszelt sajt (füstölt vagy trappista)
Elkészítés:
A rizst főzzük meg, majd csepegtessük le.
A megmosott paprikákat vágjuk félbe és kevés olajon süssük körbe.
A finomra vágott hagymát kevés olajon vagy vajon dinszteljük üvegesre.
A brokkolit daraboljuk apróra, majd forgassuk egybe a rizzsel, finomra vágott petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, dinsztelt hagymával. A rizses keveréket fűszerezzük sóval és borssal, a reszelt sajt egy részét is keverjük hozzá.
A rizses keverékkel töltsük meg a félbevágott paprikákat, a tetejükre szórjunk sok sajtot, locsoljuk meg enyhén olajjal. Utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt szép aranybarnára olvad a tetején.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!