Fűszeres csirkeraguval töltött tortilla sütőben sütve: laktató, isteni mexikói recept
A gazdagon töltött tortillatekercsek nagyon hasonlítanak a sós palacsintákra, amelyeket fűszeres tejföllel meglocsolva érdemes fogyasztani.
A pulykahús, akárcsak a csirke, egy remek fehérjeforrás a szervezetnek. Sovány hús lévén, diétás ételekhez is gyakorta szokták ajánlani.
Ezúttal a mexikói konyha varázslatos ízeivel és fűszereivel próbálom meg azt számodra is különlegessé tenni. A pulykahússal gazdagon töltött tortillalapokba paradicsomszósz is kerül a paprika mellett, a tetejére pedig fenséges sajtréteg sül.
A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg, majd csepegtessük le. A vöröshagymát vágjuk apróra. A pritaminpaprikát csumázzuk ki, majd vágjuk vékony szeletekre. A koriandert öblítsük le, majd itassuk le róla a vizet és aprítsuk fel. A cheddar sajtot reszeljük le.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy nagy serpenyőben tegyük fel melegedni az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a paprikát és a darált pulykahúst. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Gyakori keverés mellett kb. 10 percig pirítsuk őket együtt. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot – apróra vágott legyen –, majd a csiliszószos babot is. Forraljuk fel, majd alacsony lángon, továbbra is gyakori keverés mellett, fedő alatt főzzük kb. 10 percig.
A tűzről levéve adjuk hozzá a lime levét és az aprított koriandert. Ismét ízesítsük sóval, borssal.
Vegyünk elő egy alacsony falú tűzálló edényt. Vékonyan kenjük ki olívaolajjal.
A tortillalapokat egyesével töltsük meg a babos, pulykás raguval úgy, hogy utána még gond nélkül fel tudjuk őket tekerni. Kezdjük el felsorakoztatni őket az edény egyik oldalától egészen a másik oldaláig.
Ezután szórjuk meg az egészet reszelt sajttal, majd kb. 15 percig süssük az előmelegített sütőben.
Tálaláshoz ismét meghinthetjük még korianderrel, illetve kínáljunk mellé zöldsalátát.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu