Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába

6
Nyomtatás
pulykahusos-enchilada
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mexikói konyha sokakat lenyűgöző sokszínűségét ezúttal egy pulykahússal töltött enchiladarecepttel emeljük további magaslatokba.

A pulykahús, akárcsak a csirke, egy remek fehérjeforrás a szervezetnek. Sovány hús lévén, diétás ételekhez is gyakorta szokták ajánlani.

Ezúttal a mexikói konyha varázslatos ízeivel és fűszereivel próbálom meg azt számodra is különlegessé tenni. A pulykahússal gazdagon töltött tortillalapokba paradicsomszósz is kerül a paprika mellett, a tetejére pedig fenséges sajtréteg sül.

Sütőben sült tortilla

pulykahusos-enchilada

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 500 g darált pulykahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • 400 g paradicsomkonzerv
  • 400 g vörösbab csiliszószban
  • 1 ek. lime-lé
  • 2 ek. koriander
  • 6 db tortillalap
  • 50 g cheddar sajt
  • 1 cs. saláta
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg, majd csepegtessük le. A vöröshagymát vágjuk apróra. A pritaminpaprikát csumázzuk ki, majd vágjuk vékony szeletekre. A koriandert öblítsük le, majd itassuk le róla a vizet és aprítsuk fel. A cheddar sajtot reszeljük le.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy nagy serpenyőben tegyük fel melegedni az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a paprikát és a darált pulykahúst. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Gyakori keverés mellett kb. 10 percig pirítsuk őket együtt. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot – apróra vágott legyen –, majd a csiliszószos babot is. Forraljuk fel, majd alacsony lángon, továbbra is gyakori keverés mellett, fedő alatt főzzük kb. 10 percig.

A tűzről levéve adjuk hozzá a lime levét és az aprított koriandert. Ismét ízesítsük sóval, borssal.

Vegyünk elő egy alacsony falú tűzálló edényt. Vékonyan kenjük ki olívaolajjal.

A tortillalapokat egyesével töltsük meg a babos, pulykás raguval úgy, hogy utána még gond nélkül fel tudjuk őket tekerni. Kezdjük el felsorakoztatni őket az edény egyik oldalától egészen a másik oldaláig.

Ezután szórjuk meg az egészet reszelt sajttal, majd kb. 15 percig süssük az előmelegített sütőben.

Tálaláshoz ismét meghinthetjük még korianderrel, illetve kínáljunk mellé zöldsalátát.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon